Nieuws

KNNS bezocht Microsoft Inspire.

Silke - 24 juli 2018

Las Vegas, de plek waar meestal een artiest of illusionist als David Copperfield mensen laat verwonderen. Van 15 tot en met 19 juli nam Microsoft eenzelfde taak op zich met hun jaarlijkse Inspire evenement. Alle aanwezigen kregen in Las Vegas te zien hoe we slimmer, makkelijker en leuker kunnen gaan samenwerken.

Kreten en trends als digitale transformatie en Artificial Intelligence (AI) kom je overal tegen. Vaak blijven het abstracte containerbegrippen, maar tijdens Inspire liet Microsoft zien wat het écht inhoudt. Van gave gimmicks werden het nuttige en gewenste functionaliteiten. Allemaal met het doel om optimaal samen te werken.

Een voorbeeld hiervan is zoeken op gesproken woorden. Erg handig als er een video-vergadering is geweest waar jezelf niet bij kon zijn. Je zoekt op voor jou relevante termen en je haalt snel de kern van de vergadering boven water. Mogelijk weet je ook of er zaken zijn besproken waarbij ze een actie van jou verwachten.

Integratie en samenwerken zijn de toverwoorden.

Van losse apps met ieder zijn eigen kracht verschuift het naar één geïntegreerd platform waar alle apps met elkaar communiceren. Dankzij deze hyper geconnecteerde omgeving kun je altijd en overal werken. En bovendien slim én snel werken omdat er met AI inzicht is in waar je behoefte ligt.

Kenmerken van de moderne werkplek.

  • Azure is en blijft het fundament wat alles mogelijk maakt
  • Het wordt geïntegreerd tot één onderdeel
  • Apps migreren en communiceren met elkaar
  • Van gave gimmicks naar gewenste functionaliteiten
  • Slimme inzichten die de beleving verbeteren en deze dankzij AI personaliseren
  • Je kunt nog makkelijker altijd en overal werken

Denk nu na over later nu.

Deels is het nog toekomstmuziek. Termen als digitale transformatie en AI voelen aan als iets uit Silicon Valley of dat het alleen geldt voor de grote bedrijven als Microsoft zelf. De realiteit is dat Silicon Valley al om de hoek is. Overal zijn er innoverende technieken die het werk makkelijker maken. De gemene deler van die technieken? Data! Heel veel data.

Eén van de belangrijkste punten die tijdens Inspire werd benoemd was dat je als organisatie moet gaan nadenken over wat je wil. Wat wil je doen met al die data? Wat kan AI jouw organisatie bieden? Is een verdere digitalisering een bedreiging voor je werkzaamheden? Stuk voor stuk vragen die je kunt laten samenvallen in een plan of visie voor je bedrijf over hoe je omgaat met de huidige ontwikkelingen. Zo blijf je bij en laat jij je niet overvallen door een ‘nieuwe’ realiteit.

Microsoft heeft tijdens zijn jaarlijkse Inspire event de aanwezigen laten zien waar we staan en hoe de wereld van het moderne werken wordt. Het podium in de extravagante Amerikaanse stad is nu weer aan de artiesten, zoals een David Copperfield.