Vragen? Bel of mail ons

De uitdaging van BHV.NL

Flexibele IT-systemen voor een snelgroeiende organisatie

Met meer dan 60.000 cursisten per jaar is BHV.NL de grootste speler op het gebied van bedrijfsveiligheid. BHV.NL biedt verschillende cursussen aan, waaronder bhv-cursussen, EHBO-cursussen en cursussen over omgaan met ongewenst gedrag. Daarnaast adviseren ze organisaties over bedrijfsveiligheid. Met een compleet aanbod aan diensten, kan BHV.NL bedrijven in Nederland helpen met het realiseren van elke veiligheidsambitie. Voor BHV.NL implementeerden wij een nieuwe, veilige IT-infrastructuur met flexibiliteit als uitgangspunt.

Uitdagingen

  • Bezetting door heel Nederland
  • Betrokkenheid
  • Innovatie

Het hoofdkantoor van BHV.NL is gevestigd in Nijmegen, maar medewerkers opereren door het hele land. BHV.NL heeft ruim 60 cursuslocaties door heel Nederland en verzorgt o.a. in-company trainingen met betrekking tot bedrijfsveiligheid bij bedrijven. Dankzij jarenlange ervaring staat de organisatie BHV.nl en haar dienstverlening als een huis. Alleen de techniek, de IT-infrastructuur, vroeg om innovatie. Dat is waar onze kracht ligt. We begonnen met een sprint 0 (het in kaart brengen van de huidige processen en de relatie tot IT-componenten en applicaties) en onderzochten welke nieuwe IT-infrastructuur het best bij BHV.NL past. We werkten vervolgens samen met BHV.NL naar een mooi einddoel: flexibele IT-systemen voor een snelgroeiende organisatie.

Werken vanuit de cloud

Een IT-omgeving die flexibel en schaalbaar is, dat is de cloud. Met cursuslocaties en medewerkers door het hele land, past voor de sterk groeiende organisatie bijna geen andere techniek beter dan de cloud. Microsoft Azure (cloud van Microsoft) biedt talloze mogelijkheden en beweegt met de organisatie mee. De cloud maakt het o.a. makkelijk om bedrijfsapplicaties en -informatie altijd en overal beschikbaar te maken voor medewerkers. Een ideale match dus. Daarnaast hecht BHV.nl veel waarde aan het up-to-date houden van medewerkers op alle verschillende locaties. De online workspace oplossing van Synigo Pulse die we hebben geïntegreerd biedt hier platform voor. Op de workspace worden alle bedrijfsapplicaties samengebracht, vind je snelle links naar documenten van de organisatie en kun je interne nieuwsberichten plaatsen. Een perfect middel om iedereen binnen de organisatie te informeren.

Volledig in control door Intune en Autopilot 

Dat werken vanuit de cloud veel voordelen heeft weten we inmiddels. Zo is ook beheer van ‘assets’ vanuit de cloud extra eenvoudig. BHV.nl kan eindwerkplekken van gebruikers aansturen, beheren en uitrollen dankzij de applicatie Microsoft Intune in combinatie met Autopilot. Microsoft Intune beheert gebruikerstoegang, app- en apparaatbeheer. Autopilot wordt gebruikt om nieuwe werkplekken vooraf te installeren. Met medewerkers door heel Nederland is dit voor BHV.nl een oplossing waarmee ze altijd in control zijn over hun devices.

BHV.NL Foto 3
BHV.NL Foto 2
BHV.NL Foto 4

Microsoft SharePoint: hét documentmanagement systeem

Door de migratie naar Microsoft Azure, verdwenen de fysieke servers bij BHV.NL op locatie. Hierdoor hadden o.a. de documenten een nieuwe bestemming nodig om opgeslagen en beheerd te worden. Hier is gekozen voor Microsoft SharePoint. Dit documentmanagementsysteem is veilig en zorgt voor efficiënte samenwerking. SharePoint is dé tool voor het opslaan, beheren en bewerken van documenten op basis van rollen en rechten. Hiermee beheer je heel eenvoudig wie toegang heeft tot welke documenten. Een migratie naar Microsoft Azure gaat bijna altijd samen met de implementatie van Microsoft 365. De applicaties die binnen Microsoft 365 vallen, maken samenwerken ‘anywhere, anytime’ makkelijk: snel communiceren, centrale opslag van documenten en tegelijk werken in documenten.

Training voor medewerkers 

Na de implementatie van alle nieuwe IT-systemen, mochten de medewerkers van BHV.NL zelf op de stoel van cursist gaan zitten. Wij trainden namelijk iedereen in het gebruik van de nieuwe SharePoint applicatie. Daarnaast trainden we beheerders in het beheer van de Workspace van Synigo Pulse. En hielpen we de IT-afdeling van BHV.NL op weg binnen Microsoft Intune en Autopilot, trainden we ze in het plegen van dagelijks onderhoud binnen SharePoint en het toewijzen en beheren van de juiste rechten

BHV.NL

BHV.NL & KNNS: samen zorgen we voor betere veiligheid

KNNS is graag innovatief partner van BHV.NL als het gaat om het maken van technische keuzes. Daarom zullen we in de toekomst betrokken blijven vanuit het partnership dat we hebben. Een partnership betekent voor ons dat dit een ‘perfect fit’ moet zijn voor beide partijen. Zo neemt bijvoorbeeld het IT-team van BHV.NL het beheer van de IT-systemen in eigen hand. KNNS monitort de infrastructuur om vroegtijdig issues te herkennen en op te lossen voordat de gebruikers er iets van merken. BHV.NL en KNNS zetten zich beiden in voor veiligheid en continuïteit bij organisaties. Dit gezamenlijke streven maakt de samenwerking extra passend.

Meer weten over een veilige, flexibele IT-infrastructuur?

We helpen jouw organisatie graag naar de volgende stap. 

Roadmap uitstippelen met Jelle