Vragen? Bel of mail ons

Nu ook kunstmatige
intelligentie op je toetsenbord 


Silke Algera
Silke Algera - 05 januari 2024
Voor het eerst sinds 30 jaar wordt er een toets vervangen op het toetsenbord van Microsoft. De meest rechter CTRL-knop krijgt een nieuwe functie en uiterlijk.

Voor het eerst sinds 30 jaar wordt er een toets vervangen op het toetsenbord van Microsoft. De meest rechter CTRL-knop krijgt een nieuwe functie en uiterlijk. Je kan vanaf nu eenvoudig de Ai-tool Windows Copilot openen met je (nieuwe) toetsenbord. Zo maak je nog sneller en eenvoudiger gebruik van kunstmatige intelligentie. 

Sinds het laatste jaar is het Ai-fenomeen groter dan groot geworden. Er worden steeds meer tools ontwikkeld met kunstmatige intelligentie en viceversa. Met name zakelijk wordt Ai op grote schaal gebruikt. Daar speelt Microsoft met hun laatste innovatie goed op in: met het vernieuwde toetsenbord heb je via de Copilot-toets direct toegang tot de tool.  

   

De Copilot sneltoets vind je op de nieuwste toetsenborden van Microsoft terug aan de rechterkant, in plaats van de CTRL-toets en tussen de Alt-toets en pijltjestoets in. Eerder hebben ze al eens de Windows-toets aan de linkerzijde van het toetsenbord toegevoegd. Deze werd tegelijkertijd met Windows-95 geïntroduceerd.

Het is niet lang geleden dat Microsoft Copilot introduceerde aan het grote publiek. Copilot is het eerste PC-platform dat ondersteuning biedt aan Windows 11 gebruikers met kunstmatige intelligentie.

Lees meer over Windows Copilot