Vragen? Bel of mail ons

De nieuwste functies van Microsoft Teams op een rijtje


Silke Algera
Silke Algera - 10 juni 2021
De tijd vliegt. De laatste keer dat we het Microsoft Teams topic aangehaald hebben was namelijk in februari. Niet omdat we niet vaker willen schrijven over online samenwerken, maar puur uit efficiëntie. Microsoft Teams gaat als een speer met alle ontwikkelingen en nieuwe updates en wij hebben deze weer voor je gebundeld.

Ben je niet zo van lezen? Regelmatig geven wij webinars waarin we verschillende onderwerpen bespreken. De webinar met daarin de nieuwe Microsoft Teams updates kun je hier terugkijken:

KNNS YouTube

Dit is er nieuw in Microsoft Teams

Ok, daar zijn we dan. Wist je dat de teller van het aantal actieve Microsoft Teams gebruikers vandaag op 145 miljoen staat? Zoveel gebruikers vraagt om steeds meer mogelijkheden, en daarom blijft Microsoft de Teams-applicatie door ontwikkelen. Zij doet haar best het aanbod zo goed mogelijk te matchen met onze vraag. En daarnaast om de applicatie voor ons als gebruikers zo prettig mogelijk te maken. 

Lay-out

Laten we beginnen met de lay-out. Microsoft heeft deze binnen Teams gewijzigd. Van een helemaal paars uiterlijk, naar een wat lichtere, en op het oog rustigere omgeving. De iconen in je menu zijn hierdoor veranderd waardoor ze er nu een stuk frisser uit zien. Geen paniek, de functionaliteit is voornamelijk hetzelfde gebleven. De nieuwe lay-out zie je overal in Teams terugkomen.

Profiel

Verder heeft jouw profiel in Teams ook een opfrisser gekregen. Alle onderdelen onder het profiel zijn verdeeld over twee secties: de ene sectie open je door op je profielfoto te klikken en de ander open je door op de drie puntjes naast je profielfoto te klikken. De functionaliteit is eigenlijk nauwelijks veranderd. Werk je met verschillende accounts binnen Teams, dan zie je die nu in één overzicht terug.

Meer labels in Microsoft Planner

Microsoft Planner wordt veel gebruikt binnen Microsoft Teams omgevingen. En dan met name voor de Team-planning, of als to-do list. Omdat er vaak met veel gebruikers in één planning wordt gewerkt is het prettig dat deze overzichtelijk blijft. Eerder kon je enkel gebruik maken van een zestal kleuren maar nu heb je er veel meer kleuren bijgekregen!

Tip > geef bijvoorbeeld in de planning verschillende onderwerpen of kanalen een kleurtje.

Android-applicatie

Android-gebruikers opgelet! Voor jullie gaat er veel veranderen. Microsoft is bezig met de nodige visuele updates in de applicatie en dat zal het gebruikersgemak flink doen stijgen.

Poll

Wat vinden anderen van het onderwerp? Je kunt nu tijdens een vergadering een poll opstarten met Microsoft Forms. De mogelijkheden die je hierin hebt zijn verbeterd.

Dynamic view

Je hebt nu de mogelijkheid om andere keuzes te maken omtrent de weergave van je scherm in een vergadering. Voorheen zag je wanneer iemand zijn scherm deelde alleen dat scherm en onderin de presentator en andere deelnemers in het klein. Nu kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om nog steeds de deelnemers te zien én het scherm. Maar net wat jij fijn vindt!

Handig! Binnenkort zijn hier nog meer opties beschikbaar.    

Te veel mensen in één ruimte

Sommige camera’s die gekoppeld zijn aan een Microsoft Teams panel bevatten een nieuwe functie. Dankzij slimme gezichtsherkenning kunnen de camera’s tellen hoeveel personen zich in een ruimte bevinden. Als jullie een maximum aan het aantal personen in een ruimte hebben ingesteld, dan geeft de camera aan wanneer dat punt bereikt is. Deze feature is al te gebruiken, alleen werkt Microsoft momenteel nog aan verbeteringen.

Nieuwe weergave van de agenda

De oplettende Teams gebruiker heeft het misschien al gezien, maar de weergave van de agenda is veranderd. Deze oogt nu veel frisser waardoor het veel fijner werkt. 

Wist je dat we ook hulp bieden bij de implementatie van Microsoft Teams en daarnaast trainingen bieden voor gebruikers en/of (toekomstige) beheerders?

Wat komt er nog meer aan?  

Voor degene die de huidige updates nog niet voldoende vinden hebben we goed nieuws! Het blijft hier namelijk niet bij. Microsoft is momenteel nog bezig met de uitrol van meer features.

Betere zichtbaarheid van de vergaderchat

In een vergadering heb je altijd toegang tot de vergaderchat. Zodra een deelnemer hier iets in typt krijgt iedereen daarvan een melding. Voorheen zag je alleen een eentje bij het chaticoon staan. Nu zal dit bij iedere deelnemer in het scherm verschijnen. Dankzij deze feature wordt de chat een beter onderdeel van de vergadering.

Tip! Je kan de chat goed gebruiken voor notities die iedereen aangaan. De chat blijft na de vergadering ook nog bewaard.

Toevoegen van geluid op een Mac laptop

Voor de Windows gebruiker is het allang een standaard: met één druk op je toetsenbord je microfoon aan en uit zetten. Helaas voor de Apple-liefhebbers is dit niet mogelijk op een Mac. Gelukkig kan dit binnenkort wel.

Webinar updates

Een webinar geven is voor sommigen best een grote stap. Lang niet iedereen durft zomaar voor de camera te staan. En daarnaast kan het presenteren van de juiste informatie best een spannende opgave zijn. Toch werken webinars wel. Het is een laagdrempelig communicatiemiddel om een grote groep mensen te bereiken en te monitoren. Heb je al wel eens een webinar gegeven in Microsoft Teams dan heb je waarschijnlijk gemerkt dat het lastig is om de deelnemers te beheren. Goed nieuws voor deze mensen: het webinar dashboard wordt geüpdatet waardoor er extra mogelijkheden komen.

Wil je meer informatie over Microsoft Teams? Dan staan wij natuurlijk voor je klaar om je vragen te beantwoorden.