Vragen? Bel of mail ons

De uitdaging van Tricorp

Een veilige IT infrastructuur toegankelijk voor meer dan 70 professionals

Al sinds 1993 is marktleider Tricorp gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van de meest moderne en duurzame werkkleding voor iedere professional. Met meer dan 70 medewerkers werken ze echt samen als één team om kleding te ontwerpen die perfect past bij de werkzaamheden en het postuur van de vakman- en/of vrouw. Tricorp is met haar grote showroom ‘Tricorp Dome’ gevestigd in Rijen. Met oog voor innovatie is het Tricorp team altijd bezig met het design van morgen. 

Uitdagingen

  • Verouderde hardware 
  • Verminderen van bedrijfsrisico
  • Eenvoudig samenwerken 

De IT infrastructuur is onderdeel van het primaire en dus dagelijkse werkproces van Tricorp. De hardware binnen deze infrastructuur was verouderd en er lag een uitdaging op het verminderen van risico op veiligheid en continuïteit. Dus was het aan KNNS om te zorgen dat de techniek het altijd doet, het werk altijd door kan gaan en dat alle data altijd online en veilig beschikbaar is. En de Tricorp professionals? Die willen als één team dagelijks zonder moeite met elkaar kunnen samenwerken. Zij weten als geen ander dat je als team meer bereikt dan alleen. 

Safety 900X800
9Afc932f14c8926d21b5ec52b70eb2c7
Bedrijfskleding Bedrukken 2

De Cloud - veilig, betrouwbaar en schaalbaar

Sebastian Hagemeijer & Willem Houtzager van Tricorp geloven, net als wij, in een Cloud strategie. Dus een flexibele en schaalbare IT infrastructuur, online beschikbaarheid van documenten en het allerhoogste niveau van IT security. Én zo min mogelijk risico in bedrijfsvoering. Daarom hebben we ons advies, in overeenstemming met Sebastian en Willem, voor zoveel mogelijk gebaseerd op een Cloud oplossing.  

Een vernieuwde IT infrastructuur voor Tricorp

Nadat we de huidige IT infrastructuur van Tricorp helemaal in kaart hadden gebracht, zijn we aan de slag gegaan met het bouwen van een nieuwe, gedeeltelijke infrastructuur in de Cloud van Microsoft: Azure. Vervolgens hebben we verschillende andere Cloud services geïmplementeerd, zoals Microsoft 365 en een centrale startpagina waar alle SaaS (Software as a Service) en on-premises applicaties samenkomen. In deze digitale omgeving werken de Tricorp professionals nu eenvoudig, online met elkaar samen

“De samenwerking met KNNS gaat zeer prettig doordat zij als bedrijf onze cultuur begrijpen en dit op de juiste manier vertalen”

Sebastian Hagemeijer, business analyist bij Tricorp

Veiligheid op het hoogste niveau

Beveiliging van documenten en gegevens is voor iedere organisatie een grote uitdaging. Daarom hebben we bij Tricorp een IT security oplossing geïmplementeerd die niet alleen de techniek beveiligt, maar ook patronen van mensen en devices herkent. Indien deze afwijken van het normaal worden ze autonoom gestopt. Zonder tussenkomst van IT afdeling. 

Goed kan altijd beter

Als we het over werkkleding hebben dan zullen medewerkers van Tricorp zeggen “mooi kan altijd mooier en goed altijd beter.” Dat kan natuurlijk ook met IT infrastructuur. Wij denken actief met Tricorp mee over de toekomst. Tricorp zal steeds meer gaan “verSaaSen”. 

Wat inhoudt dat ze steeds meer gaan werken met applicaties die ‘as a service’ worden beheerd. Met het nieuwe ERP systeem is de eerste stap al gezet en in de toekomst zal nog meer volgen. Zo kan Tricorp uiteindelijk volledig vanuit de Cloud gaan werken. Wij blijven graag betrokken bij de ontwikkeling van deze organisatie. En daarnaast kijken we graag terug op een project waar volgens ons een mooi partnership uit ontstaan is.