Vragen? Bel of mail ons

KNNS als eerste IT-dienstverlener aangemerkt als Vitaal Bedrijf


Silke Algera
Silke Algera - 12 oktober 2021
Als een van de eerste bedrijven in Nederland ontvingen wij het Vignet Vitaal Bedrijf. Dit is een keurmerk waarmee we aantonen dat we duurzaam met vitaliteit bezig zijn. En dat is ook zo! Het vitaliteitsteam blijft bezig met het neerzetten en het bewaken van een vitale cultuur.

Als een van de eerste bedrijven in Nederland ontvingen wij het Vignet Vitaal Bedrijf. Dit is een keurmerk waarmee we aantonen dat we duurzaam met vitaliteit bezig zijn. En dat is ook zo! Het vitaliteitsteam blijft bezig met het neerzetten en het bewaken van een vitale cultuur.

Het Vignet Vitaal Bedrijf

Het onafhankelijke programma Vitaal Bedrijf helpt organisaties stap voor stap op weg naar een vitale toekomst. Want aan de slag gaan met vitaliteit levert veel op: meer productiviteit, meer werkplezier en minder verzuim. Ons aangewezen vitaliteitsteam heeft veel tijd en aandacht besteedt om een vitaliteitsprogramma neer te zetten. Dankzij die inspanningen hebben wij begin oktober als de eerste IT-dienstverlener in Nederland het Vignet Vitaal Bedrijf uitgereikt gekregen. Om in aanmerking te komen voor het Vignet zijn we getoetst op een aantal thema’s en hebben we de vitaliteit van medewerkers via een (extern) onderzoek in beeld moeten brengen. Dankzij het Vignet Vitaal Bedrijf ziet iedereen in één oogopslag dat vitaliteit een belangrijk thema is binnen onze organisatie. Hier zijn we natuurlijk erg trots op!

 

Zo gaan wij om met vitaliteit

Het Vignet Vitaal bedrijf krijg je dus niet zomaar. Maar waar begin je met het opzetten van een blijvend vitaliteitsprogramma? Iedereen heeft andere wensen en behoeften rondom vitaliteit. Daar hebben we eerst onderzoek naar gedaan. Die resultaten hebben we, onder begeleiding van Loes Aarnink van Loes Voedingscoach, verwerkt in een zogeheten vitaliteitskalender. Vervolgens hebben we deze aan iedereen gepresenteerd tijdens de ‘vitaliteits kick-off’. Vol enthousiasme verliet iedereen de ruimte. There we go. De eerste stap richting een vitale cultuur is gezet. Activiteiten die al hebben plaatsgevonden of nog gaan plaatsvinden zijn een Preventief Medisch Onderzoek (PMO), workshops over voeding en mentale gezondheid, Stoptober, Kettlebell training, beachvolleybal, mountainbike- en hardloopclinics, schaatsen, gezonde lunches en een inloop-vitaliteitscafé. Het PMO is een activiteit die we jaarlijks willen laten terugkomen. De resultaten van het eerste PMO gebruiken we als 0-meting, en deze vergelijken we met de resultaten van volgend jaar. Zo kunnen we onszelf ook toetsen op vitaliteit. Het inloop vitaliteitscafé is er één keer per maand voor iedereen die vragen heeft over zijn of haar leefstijl of vitaliteit. Loes beantwoordt deze vragen of ze begeleidt iemand richting het gewenste doel. Ons vitaliteitsteam blijft zich de komende jaren inzetten om vitaliteit binnen KNNS verder te ontwikkelen en het vitaliteitsprogramma verder uit te werken.  

Whatsapp Image 2021 09 17 At 17 53 47 1
Whatsapp Image 2021 09 17 At 17 53 47 2
Volleybal
Rectangle Beeld Tekst
Whatsapp Image 2021 09 17 At 17 57 24

Ga ook voor een vitale cultuur!

Aandacht voor vitaliteit levert eigenlijk alleen maar voordelen. Wij hopen dat gezegd hebbende, ook andere organisaties te inspireren om met vitaliteit aan de slag te gaan. Wij gaan voor vitaal! Wie volgt?