Vragen? Bel of mail ons

Microsoft stopt met Skype for Business online


Silke Algera
Silke Algera - 09 april 2021
Op 31 juli 2021 stopt Microsoft met Skype for Business online. Dat betekent dat de dienst na deze datum niet langer toegankelijk is. Wij helpen je bij de migratie naar Microsoft Teams.

Microsoft stopt op 31 juli 2021 met Skype for Business Online. Na deze datum is de dienst niet langer toegankelijk. Voor de Skype for Business gebruiker is het nu de hoogste tijd om over te stappen naar Microsoft Teams binnen Microsoft 365. Alle functionaliteiten van Skype for Business zijn toegevoegd aan Microsoft Teams waardoor je nu één interface hebt om te kunnen vergaderen, bellen, chatten, samen te werken en om bestanden met elkaar te delen.  

Dat Microsoft stopt met Skype for Business online is niet geheel onverwacht. Vanaf 2017 worden gebruikers ervan al aangestuurd op Microsoft Teams. Tot laatst ontbrak de datum van overgang. Tot de zomer van 2021 kun je gebruik maken van Skype for Business online, daarna zal Microsoft Teams toch echt zijn intrede moeten doen. 

Kunnen we Skype for Business nog blijven gebruiken terwijl we bezig zijn met de migratie naar Microsoft Teams?

Ja, dat kan. Microsoft biedt verschillende opties waardoor je beide applicaties tijdelijk tegelijk kan gebruiken. Zorg er alleen wel voor dat je vóór 31 juli 2021 volledig over bent op Microsoft Teams.

Wanneer kan ik het beste starten met de implementatie van Microsoft Teams?

In principe heb je dus tot en met 31 juli 2021. Wij raden echter aan zo vroeg mogelijk te beginnen zodat na de migratie medewerkers ook genoeg tijd hebben om aan de verandering te wennen en leren werken met Microsoft Teams. 

Hoe implementeer ik Microsoft Teams binnen onze organisatie?

De overgang van Skype for Business naar Microsoft Teams kan voor sommigen een hele verandering zijn. Naast het installeren en implementeren van Microsoft Teams bij iedere medewerker, moet deze nieuwe applicatie ook door hen geadopteerd worden. Dat wil zeggen dat ze leren werken met Microsoft Teams en kennis maken van alle functionaliteiten. Wij kunnen je daarbij helpen. Onze consultants weten precies wat jij nodig hebt en wat er moet gebeuren om de migratie zo goed mogelijk te laten verlopen. Zo geven we bieden we technische ondersteuning en workshops voor medewerkers. 

Ondersteuning nodig?

Hulp nodig bij de migratie en/of adoptie? Laat je gegevens achter op het contactformulier of stuur een chatberichtje.