Vragen? Bel of mail ons

Microsoft introduceert: Windows Copilot


Silke Algera
Silke Algera - 22 juni 2023
Artificial Intelligence, oftewel kunstmatige intelligentie kennen we al langer van toepassingen in systemen en industrieën. Maar tegenwoordig lijkt het begrip ons ineens overal te achtervolgen. Continu worden we geconfronteerd met het ‘AI-fenomeen’. Sindsdien heeft Artificial Intelligence grote invloed op de manier waarop we communiceren en informatie verwerken.  

Artificial intelligence (AI)

Artificial intelligence zien we steeds meer terug in o.a. auto’s, zoekmachines, robots in restaurants en sportscholen, chatbots voor het schrijven van teksten, het maken van muziek en zelfs ook in software zoals Photoshop. Allemaal om efficiëntie te verhogen en workflows te versnellen. Microsoft gaat met WIndows Copilot nog een stap verder: Artificial Intelligence binnen Windows 11 om gebruikers te ondersteunen met echt van alles. 

Windows Copilot

Windows Copilot is het eerste PC-platform dat ondersteuning biedt aan Windows 11 gebruikers door middel van Artifcial Intelligence. Windows Copilot is een platform waar Bing Chat, ChatGTP en andere third-party plugins samenkomen. Daardoor is het scala aan antwoorden en mogelijkheden gigantisch.  

Windows Copilot ziet eruit als een chatbot, maar dan geïntegreerd binnen jouw Windows 11 besturingssysteem. Je kunt alles vragen aan Copilot:  

  • Vat deze PDF samen  
  • Waar kan ik beeldscherminstellingen vinden? 
  • Leg uit waar het document over gaat 
  • Maak een logo voor mijn nieuwe bedrijf 
  • Stel het Windows Dark thema in   

Het blauwe Windows Copilot logo vind je, zodra je je PC of laptop met Windows 11 hebt opgestart, in jouw taakbalk onderaan je beeldscherm. Zodra je Copilot opent verschijnt er een venster aan de rechterkant van je beeldscherm. Eenmaal geopend blijft het Copilot-venster staan op deze plek zodat je deze snel en makkelijk kunt blijven gebruiken.  

Beschikbaarheid Windows Copilot 

Vanaf eind juni zal er een preview van Windows Copilot ter beschikking worden gesteld in Windows 11. Wanneer de definitieve versie geïntegreerd wordt in het besturingssysteem is nog onduidelijk.