Vragen? Bel of mail ons

De uitdaging van Van Voskuilen Infratechniek

Digitale security met
bewezen resultaat

Al generaties lang werkt infrapartner Van Voskuilen aan grote projecten met leidingen en kabels. Ze zijn gespecialiseerd in het beheer, de realisatie en het onderhouden van gas-, water- en elektraleidingen. Meer dan 370 medewerkers realiseren dagelijks de meest omvangrijke onder- en bovengrondse netwerkprojecten.

Uitdagingen

  • Digitale veiligheid
  • Controle op security
  • Minder afhankelijkheid van menselijk handelen

De geschiedenis van KNNS & Van Voskuilen gaat verder dan dit project. Al eerder implementeerden wij voor deze organisatie een online werkplek met Microsoft 365 en migreerden we de servers van het datacenter naar de Cloud van Microsoft. Nu, zo’n 5 jaar later en veel technologische ontwikkelingen verder, zijn we opnieuw aan de slag gegaan. We hebben het informatiebeveiligingsbeleid voor de veelzijdige organisatie opgesteld en een high-end IT-security oplossing geïmplementeerd. Het doel? De IT-systemen beter beveiligen tegen cybercriminaliteit.

Het informatiebeveiligingsbeleid als basis

Verbetering op het gebied van IT security begint altijd met een plan. Het informatiebeveiligingsbeleid dient als basis voor alle maatregelen en oplossingen die hierna geïmplementeerd worden. Hierin wordt het doel, de maatregelen, de afspraken en de basisregels voor informatiebeveiliging geformuleerd.  Het beleid bevat een set maatregelen op basis van hardening, security patches, anti-virus en autorisaties.

““Digitale veiligheid is een onderwerp wat bij ons steeds weer op de agenda staat en blijft staan. Zeker met het nieuwe werken en de verder toenemende digitalisering op de binnen- en buitendienst.””

Wilfred Holmer, IT manager bij Van Voskuilen Infratechniek

Een zelflerende cybersecurity oplossing met artificial intelligence

Om de beveiliging van de digitale organisatie aanzienlijk te verbeteren, hebben we voor Van Voskuilen een zelfstandig cybersecuritysysteem met artificial intelligence geïmplementeerd. Deze leert van digitale patronen van gebruikers en systemen in een organisatie kennen. Zo wordt cyberdreiging ontdekt en realtime, zelfstandig geblockt. Het leert en reageert met artificial intelligence.

Deze slimme oplossing beschermt de hele digitale onderneming van Van Voskuilen. Wilfred Holmer, IT-manager bij Van Voskulen: “naast de gebruikelijke beveiliging zorgt dit systeem ervoor dat oneigenlijk gebruik van de systemen wordt tegengegaan. Wanneer iemand bijvoorbeeld op een malware-link klikt, stopt deze automatisch. Ook monitort het systeem wie wanneer inlogt en onderneemt indien nodig zelfstandig actie. Dit kan gaan om het blokkeren van een bepaalde pagina of poort, of het in quarantaineplaatsen van een device. Daarnaast worden alle inkomende e-mails beoordeeld. Wanneer iets verdachts wordt opgemerkt, kan de link automatisch gelockt worden, een bijlage worden versleuteld of e-mail zelfs helemaal worden tegengehouden.”

Voskuilen Project Lelie 044 230620 TP 8053
1S2A2777
VK Utrecht Gildstraat 019 231026 TP 4973

Het resultaat: 0,8% van e-mails wordt nu tegengehouden  

De ervaringen met de nieuwe cybersecurityoplossing zijn zeer positief, stelt Wilfred. “Op dit moment wordt ca. 0,8% van al onze mails geblokt. De oorspronkelijke ontvanger krijg hierover een e-mail, zodat hij weet dat er een mail is tegengehouden. Indien dit onterecht is dan kan de mail alsnog (door de aangewezen personen binnen de organisatie) worden vrijgegeven. Het bericht van de mail is naar eigen inzicht in te regelen.” Deze oplossing is een enorme verbetering en geeft rust. Bovendien is het risico dat een collega op een phising mail klikt afgenomen. Hierdoor is de kans kleiner dat de organisatie slachtoffer wordt van een cyberaanval.

Door mensen, voor mensen – zo blijven we samenwerken

Zoals de organisatie van Van Voskuilen zichzelf typeert: “door mensen, voor mensen”, schuilt er achter elke technologische oplossing een KNNS-team dat het beste wil voor onze partners. Maandelijks rapporteren we en optimaliseren we de inzet van de nieuwe cybersecurityoplossing. Als strategisch IT-partner voor Van Voskuilen, blijven we nauw betrokken en zijn we voorbereid op elke uitdaging van morgen.

Zelf aan de slag met het vergroten van digitale weerbaarheid? 

We helpen jouw organisatie graag naar de volgende stap. 

Vrijblijvend advies van Jelle