Vragen? Bel of mail ons

Microsoft Copilot nu beschikbaar binnen
Microsoft 365


Silke Algera
Silke Algera - 15 januari 2024
Sinds eind januari is Microsoft Copilot is volledig geïntegreerd binnen Microsoft 365. Met deze integratie upgrade je je skills, ben je productiever en stimuleer je jouw creativiteit. Microsoft Copilot is een van de meest efficiënte tools van het moment en bijna onmisbaar bij het uitvoeren van je dagelijkse werkzaamheden. Ideaal dat Copilot nu beschikbaar is in de diverse apps van Microsoft 365.

Dit kun je met Microsoft Copilot binnen Microsoft 365 

Microsoft Copilot is nu beschikbaar binnen de verschillende apps van Microsoft 365. Hiermee kun je onder andere:  

  • Presentaties (op)maken in PowerPoint op basis van een document  
  • Een snelle start maken in een nieuw document in Word: Copilot doet de eerste aanzet 
  • Taken automatiseren & chatbots maken in Power Platform   
  • Samenvatten van e-mails in Outlook en een reply opstellen  
  • Samenvatten van key-discussiepunten in Teams na een meeting 
  • Snelle analyses en professionele data visualisaties maken in Excel

Werken wordt dankzij Microsoft Copilot nóg eenvoudiger gemaakt door alle mogelijkheden die er zijn. Waar je als gebruiker normaal gesproken maar een handjevol tools binnen de apps van Microsoft 365 gebruikt, worden er met Copilot nog talloze extra opties geboden. Door jezelf dus een werkwijze aan te leren met Microsoft Copilot geef je je skills een enorme boost.  

Zo schaf je Microsoft Copilot aan

Om gebruik te kunnen maken van Microsoft Copilot heb je een aparte basislicentie nodig en moet je reeds in het bezit zijn van een Microsoft 365 business standard, business premium, E3 of E5 licentie. Je gaat met de Microsoft Copilot licentie een jaarlijkse commitment aan. Hiermee wil Microsoft alleen gebruikers aantrekken die er zeker van zijn dat ze Copilot optimaal gaan benutten.  

Vraag jouw prijs op

Geen zorgen dat data lekt via Microsoft Copilot  

Met de komst van alle Ai-tools is het logisch dat bedrijven zich steeds meer zorgen maken over een mogelijke datalek. Microsoft Copilot is zo ontworpen dat tenant-, groeps- en individuele gegevens beschermd worden. Copilot’s Long Language Models zijn niet getraind op de tenantgegevens of prompts van jouw organisatie. Daarnaast zorgt het machtigingsmodel ervoor dat gegevens niet lekken tussen de verschillende gebruikersgroepen in jouw organisatie. 

Bereid jouw organisatie voor op Microsoft Copilot 

Sinds dit jaar is Copilot niet alleen meer beschikbaar in het Engels, maar ook in het Nederlands. Daarom kun je er direct mee aan de slag. Een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg er daarom voor dat jouw organisatie klaar is voor Copilot. Dat doe je onder andere door alle rechten in SharePoint goed in te richten. Zo zijn er nog meer stappen die je kunt ondernemen voor een vliegende start. 

Benieuwd hoe wij je kunnen helpen?

Leren werken met Copilot binnen Microsoft

Alleen Microsoft Copilot kopen voor gebruikers in jouw organisatie is niet voldoende. Train medewerkers in het gebruik ervan en leer ze hoe ze alle functionaliteiten van Copilot zo goed mogelijk kunnen benutten. Microsoft Copilot wordt is echt een onderdeel van je digitale werkplek en werkwijze. Net als alle andere apps van Microsoft 365 dat in de afgelopen jaren geworden zijn. Tijd om te gaan omarmen.   

Laten we in gesprek gaan en ontdek hoe je jouw productiviteit kan vergroten met Copilot