Nieuws

Yealink presenteert WH6: nieuwe Microsoft Teams headsets

Silke - 10 maart 2021

Afgelopen maand heeft Yealink een nieuwe productlijn geïntroduceerd, namelijk de WH6 headset serie. Headsets, really?! Kan je daar een heel artikel daar een artikel over schrijven? Jazeker! Dit zijn namelijk niet de standaard headsets. Het is een nieuwe generatie die alle verwachtingen te boven gaat. Een echte eyecatcher op je vaste werkplek en onmisbaar als jij zo’n fanatieke Teams-beller bent.

Speciaal voor de Microsoft Teams gebruiker

Jij hebt je vast wel eens afgevraagd waar de kabels op je bureau vandaan komen. De kans is groot dat één van die kabels de schakel tussen je headset en een vaste telefoon is. We noemen dat een EHS-adapter. Bij de nieuwe DECT-headset lijn is de aanschaf van een EHS-adapter niet langer nodig in combinatie met de Yealink T4S of T5-serie. Beter! Dat scheelt weer een kabel. Deze headsets zijn gemaakt voor alle UC-platforms*. Microsoft Teams wordt door steeds meer organisaties geïmplementeerd als telefonieoplossing en Yealink speelt daar feilloos op in. Alle headsets binnen deze productlijn zijn namelijk ook in de Microsoft Teams uitvoering te verkrijgen. Deze zijn zo ontworpen dat jij een optimale gebruikservaring hebt met Teams. Er zit een Microsoft Teams knop op de headset en bij de headsets met display wordt jouw Teams-omgeving getoond. Je kan de headset verbinden met je vaste telefoon, maar ook je met PC of andere bluetooth apparaten. De nieuwe productlijn bestaat uit 4 soorten headsets:

  • Yealink WH62
  • Yealink WH63
  • Yealink WH66
  • Yealink WH67

Ondanks dat ze er heel anders uitzien hebben ze wel technische overeenkomsten. Ze bieden namelijk de beste draadloze dekking zodat jij als gebruiker bewegingsvrijheid hebt. Werk je op kantoor? Dan kan het busy-light superhandig zijn. Door de nieuwe technische designs ervaar jij de beste kwaliteit van geluid en ben je altijd goed verstaanbaar. De headsets zijn uitgerust met twee telefoons en door noice cancelling technologie worden achtergrondgeluiden en externe ruis tegengehouden.  

De WH62 en WH66 headsets heb je in mono- en dual-uitvoering voor het beste comfort. Bij de mono-uitvoering wordt één oor bedekt door middel van lederen traagschuim kussens die zich naar je oren vormen. Bij de dual uitvoering worden beide oren bedekt.

De ideale headsets voor jullie organisatie

Bij het maken van de keuze van de juiste headsets voor jouzelf of voor collega’s is het belangrijk dat je rekening houdt met de volgende zaken:

  • De ruimte vanaf waar gebeld wordt
  • De benodigde bewegingsvrijheid
  • Het UC-platform

Werk je regelmatig in een drukke ruimte dan is een headset met noice cancelling geen overbodige luxe. Gelukkig zijn alle headsets uit de nieuwe W6-lijn daarmee uitgerust. Daarnaast kan het in een drukke ruimte ook fijn zijn om beide oren bedekt te hebben voor de beste focus op je gesprek. In dat geval kies je dus voor een headset in de dual uitvoering (WH62 en WH66).

Ben jij, of heb je te maken met wandelende of zittende bellers dan houd je rekening met het bereik in meters van de headset. De WH62 en WH66 hebben het meeste bereik, namelijk 160 meter en de WH67 heeft het minste bereik, namelijk 50 meter.

Tot slot bepaal je door jullie huidige of gewenste UC-platform of je voor de UC-uitvoering of de Microsoft Teams headset uitvoering kiest. Maak je helemaal geen gebruik van een UC-platform dan kun je wellicht kiezen voor een simpelere headset zoals de Jabro PRO 920.

Handig! > alle headsets hebben een ingebouwde busylight. Optioneel kun nog je kiezen voor een in-gesprek lampje voor op je PC.  

Maak de werkplek helemaal compleet

Om het af te maken kies je voor de WHC60 om draadloos je mobiele telefoon op te laden. Daarnaast wordt je telefoon ook gekoppeld aan de headset door bluetooth. Ideaal voor thuiswerkers. Deze sluit je gemakkelijk aan op de WH66 of WH67.

Bestel direct

Enthousiast geworden? Je kan de headsets direct bij ons bestellen door een chatberichtje te sturen of door het contactformulier in te vullen. Twijfel je nog of wil je advies van een van onze medewerkers dan kun je op dezelfde wijze contact opnemen. Wij helpen je graag.

Coming up

Binnenkort komt Yealink met de BH7 Bluetooth headsets en MP50, een USB telefoon gecertificeerd voor Microsoft Teams. Houd ons KNNS Centre in de gaten voor het laatste nieuws of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

*UC-platform = unified communications platform. Dit verwijst naar de manier waarop verschillende soorten communicatietools met elkaar communiceren en samenwerken zoals telefoon (vast, mobiel, VoIP), e-mail, audio-/videoconferenties, instant messaging en status. Voorbeelden van UC platforms zijn Avaya, Cisco, Microsoft Teams, Mitel, Zoom, 8x8, Chime, Unify, Google, Fuze, Dialpad, Ringcentral.