Visser Contactlenzen

De ideale werkplek op maat voor Visser Contactlenzen

 

Alle medewerkers van Visser Contactlenzen werken nu volgens de ideale werkplek. Dankzij KNNS hebben zij een gebruiksvriendelijke werkplek afgestemd op hun wensen en behoeften en kunnen ze zorgeloos werken.

Visser Contactlenzen.
 • Specialisatie in contactlenzen
 • 30 vestigingen
 • Meer dan 100 medewerkers

 

Zo deden we dat.
 • Centraal werkplekbeheer
 • 100+ digitale workspaces 
 • Hoog beveiligingsniveau 

 

Ambities. 

Visser Contactlenzen 

Sinds 1977 levert Visser Contactlenzen al speciale lenzen en optometrische diensten. Waar het begon met een zaak aan huis is dat in de loop der jaren uitgegroeid tot een landelijk opererende organisatie met ruim negentig medewerkers en actief op 30 locaties. In de (academische) ziekenhuizen van Nederland zitten ze op de oogpoli’s om nauw samen te kunnen werken met oogartsen. Het aanmeten en maken van een passende lens is maatwerk; ieder oog is anders. Bij de oprichting is een duidelijke keuze gemaakt voor het leveren van topkwaliteit, zowel in hun producten als in advies en dienstverlening.

IT die altijd en overal veilig toegankelijk is

Door de modernste producten, aanpastechnieken en apparatuur te combineren levert Visser Contactlenzen met een grote dosis aan kennis, ervaring en expertise. Om dit vermogen te behouden is een goede afstemming tussen de business en een IT-oplossing noodzakelijk. De wet- en regelgeving wordt steeds strenger de mogelijkheden om informatie op te slaan en te delen nemen toe. Zodoende is er bij Visser Contactlenzen behoefte aan een uniforme manier van informatieverwerking en informatiebeveiliging. Er wordt gewerkt met persoonsgegevens en dat verdient extra aandacht. Daarnaast ambieert Visser Contactlenzen de IT-omgeving anytime, anywhere en anyhow te kunnen betreden. Dit houdt in dat medewerkers kunnen inloggen in de omgeving vanaf ieder device en op elke locatie. Hierbij is gebruiksvriendelijkheid een belangrijk uitgangspunt. Ondanks dat Visser Contactlenzen vooraf al de voorkeur had voor een infrastructuur met Microsoft Azure en Microsoft 365, hebben zij gevraagd objectief naar de beste oplossing te kijken.

Uitdagingen

 • Altijd en overal kunnen werken
 • Hoog beveiligingsniveau
 • Gebruiksvriendelijkheid
Zo deden we dat. 

Een oplossing op Microsoft technologie

Deze wens sluit perfect aan bij de aanpak van KNNS: een onafhankelijk advies op basis van een Enterprise Architectuur. De IT-omgeving wordt bij deze werkwijze in kaart gebracht zodat inzichtelijk wordt waar de bedrijfsapplicaties hun functionele dekking bieden. Daarnaast is er dankzij de Enterprise Architectuur overzicht in welke applicaties de persoonsgegevens staan opgeslagen. De ambities van Visser Contactlenzen worden naast de Enterprise Architectuur gelegd en daar komt een passend advies uit voort. Door deze aanpak is het advies naar voren gekomen gebruik te gaan maken van de Clouddienst van Microsoft, Microsoft Azure. Deze infrastructuur zorgt ervoor dat men vanuit een gezamenlijk platform in de Cloud kan werken. Het fijne van deze Cloud-oplossing is, is dat je betaalt voor het gebruik. Zowel documenten als bedrijfsapplicaties zijn voor de medewerkers van Visser Contactlenzen door deze oplossing vanaf elke mogelijke locatie beschikbaar en kunnen zij overal met elkaar (samen)werken dankzij de applicaties van Microsoft 365. Microsoft Azure voldoet aan de hoogste beveiligingseisen waardoor applicaties en gegevens veilig staan. Om de wens tot centraal werkplekbeheer te vervullen is geadviseerd gebruik te maken van de applicatie Microsoft Intune in combinatie met Liquit. Modern werken is voor Visser Contactlenzen de nieuwe standaard.  

Tijdens de migratie naar de Cloud is er nauw contact geweest tussen Visser Contactlenzen en KNNS. De migratie is op locatie uitgevoerd waardoor er korte lijnen waren tussen beide partijen. Een ander voordeel hiervan is dat de medewerkers van Visser Contactlenzen goed begeleid werden.

Een rollen- en rechtenstructuur zorgt voor overzicht

Het moderne werken kenmerkt zich doordat het compact is, altijd beschikbaar is en aangepast is op eenieder zijn unieke rol. “De moderne werkplek is maatwerk. Een specialist die dagelijks oogmetingen doet, heeft andere wensen en behoeftes dan de administrateur. Daarom vertaal ik de afdelingen en functies naar rollen en KNNS regelt dat het werkt.” (Jerry van de Logt, IT-manager bij Visser Contactlenzen) Op basis van rollen en rechten hebben medewerkers toegang tot de voor hen relevante applicaties. Dankzij Synigo Pulse is de werkplek verder gepersonaliseerd waardoor iedere medewerker zijn eigen centrale dashboard heeft. Vanaf dit dashboard kan men navigeren naar alle (bedrijfs)applicaties, maar ook naar widgets zoals SharePoint of het weerbericht.

Voor elke medewerker een passend device

Dat de moderne werkplek niet alleen bestaat uit een goed werkende IT-omgeving weet Visser Contactlenzen als geen ander. Het device waarop men werkt is minstens zo belangrijk. Daarom heeft KNNS speciaal voor de medewerkers van Visser Contactlenzen een demo-avond op locatie georganiseerd waar verschillende HP devices gepresenteerd stonden. Medewerkers mochten deze testen en achteraf aangeven met welke device zij wilden werken. Iedere medewerker is uniek en vertaalt zich onder andere in de verschillende devices waar zij nu mee werken.

Ongestoord doorwerken dankzij onze beheeraanpak 

Na de migratie wordt de omgeving van Visser Contactlenzen preventief en proactief beheerd vanuit Gensys. Zo kunnen wij een bijdrage leveren aan de continuïteit en beschikbaarheid van de bedrijfsprocessen. Meldingen afkomstig uit de omgeving worden geanalyseerd en waar nodig wordt actie ondernomen. Jerry: “Het is een partnership waarbij we elkaar scherp houden met kritiek en opbouwende feedback. Zo wordt de werkplek proactief beheerd en wordt deze steeds een beetje beter.” Visser Contactlenzen streeft naar het leveren van topkwaliteit en daar draagt KNNS graag aan bij door ze te ontzorgen op het gebied van IT. 

Oplossingen

 • Rolgebaseerd werken vanuit de Cloud
 • Microsoft 365
 • Devicemanagement

“IT is al lang geen ondersteunend middel meer; het is de basisbehoefte om je werk te doen. Als de specialisten hun werk foutloos kunnen doen, heeft de IT het goed gedaan.” 

Jerry van de Logt, IT-manager bij Visser Contactlenzen

Zo deden we dat.

Voor anderen.

Lees alle verhalen

Heb je een vraag? Bel of mail mij gewoon.

Neem contact op met Erik over de ideale werkplek.

Contact