Van Voskuilen Woudenberg

Devices voor Van Voskuilen Woudenberg 

Onderdeel van de ideale werkplek is een goed werkend device. Van Voskuilen bestelt al jaren lang devices bij KNNS. Ruim 185 medewerkers hebben een device afgestemd op de functie en dat werkt precies zoals het hoort. 

Van Voskuilen Woudenberg.
  • Boven- en ondergrondse infratechniek
  • 500 medewerkers
  • 7 vestigingen
Zo deden we dat.
  • 185 HP devices
  • Workstations 
  • Cloudmigratie
Ambities.

Van Voskuilen Woudenberg

Van Voskuilen is dagelijks bezig met het aanleggen en ouderhouden van ondergrondse Infra t.b.v. gas-, water-, elektra-, en telecomdiensten.  Van binnenstad, tot woonwijk tot industrieterrein. Dit doen ze op basis van hun expertises: gas, water, elektra en data. Van Voskuilen telt 7 vestigingen met ruim 280 man eigen personeel en dagelijks ook nog eens 250 werknemers gehuurd vanuit onderaannemers. Dagelijks zijn er dus ruim 500 man aan het werk en allemaal vanuit verschillende locaties: kantoor, langs de weg of vanuit huis. Van Voskuilen is een innovatief bedrijf en gericht op de toekomst waarbij kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid voorop staan. Voor Van Voskuilen is het belangrijk dat zij met goede, snelle devices werken die geschikt zijn voor de nieuwe IT-omgeving, de omgeving van de toekomst. Van Voskuilen heeft lange tijd geleden de keuze gemaakt om met HP devices te werken en dat bevalt goed. De HP Probook (laptop) kent verschillende generaties; inmiddels zijn er al 7 op de markt. De Probook is de laptop waar de mobiele medewerkers van Van Voskuilen mee werken. De eerste generatie Probook kent nog een traditionele harde schijf (HDD) en met de nieuwe IT-omgeving in het vooruitzicht is het daarom gewenst deze op korte termijn te vervangen. Ook voor de andere devices van Van Voskuilen (Thin Clients en Workstations) geldt dat deze altijd up-to-date moeten zijn.

Een andere ambitie van Van Voskuilen is een IT-omgeving die klaar is voor de toekomst. Wilfred Holmer (IT-manager bij Van Voskuilen): “dit houdt voor ons in dat iedereen binnen onze organisatie vanaf elke gewenste locatie moet kunnen inloggen en snel bij bestanden moet kunnen. Iedereen logt nu in via een Citrix-omgeving bij het Datacenter en dit duurt te lang. Wij willen flexibiliteit bieden aan onze medewerkers en willen kijken of we het beleid rondom thuiswerken kunnen aanpassen. De IT-omgeving moet dat dan ook kunnen bieden.” Daarnaast willen ze gemakkelijk bestanden met elkaar kunnen delen en er tegelijk in kunnen werken zodat bijvoorbeeld de papieren projectmap uiteindelijk niet meer nodig is. Met een kritische blik kijkt de IT-afdeling van Van Voskuilen naar de huidige bedrijfsapplicaties. Wat past er wel en niet bij een toekomstbestendige IT-omgeving? Vanuit deze ambitie is een gesprek met KNNS gepland om samen te kijken naar ‘de stip op de horizon’.

Zo deden we dat.

Er hebben intensieve gesprekken plaatsgevonden tussen de KNNS en Van Voskuilen om de ‘stip op de horizon’ te bepalen. Met een Enterprise Architectuur is de huidige IT-omgeving in kaart gebracht en zijn bedrijfsprocessen uitgelicht. Dankzij deze aanpak weten we welke processen cruciaal zijn voor de continuïteit van Van Voskuilen en kunnen we vanuit daar het pad uitzetten naar de moderne werkplek. Geadviseerd is vanaf het Datacenter te migreren naar Microsoft Azure (de Cloud) en vervolgens de applicaties van Microsoft 365 te gaan gebruiken. De ideale werkplek is rolgebaseerd. Een manager met een mobiele device gebruikt andere applicaties dan een uitvoerder of tekenaar. Om het voor medewerkers simpel te houden navigeren zij via een centrale workspace naar voor hun relevante bedrijfsapplicaties.

Daarnaast hebben zij via deze workspace gemakkelijk toegang tot Microsoft SharePoint of snelle links naar bijvoorbeeld HRM gerelateerde zaken. Ook Topicus Keyhub zal voortaan een onderdeel zijn van de moderne werkplek van Van Voskuilen. Geen persoonlijke wachtwoorden meer opgeslagen in de browser maar veilig, in een wachtwoordkluis. De toegang tot een wachtwoordkluis is door een IT-afdeling makkelijk te beheren. De migratie naar de ideale werkplek is nog niet volledig afgerond en is nog volop in de testfase. Wilfred: “we nemen de Microsoft Teams en Microsoft SharePoint workshops bij jullie af en kijken hierbij naar de inrichting van beide applicaties en zorgen dat alle rollen en rechten goed komen te staan. We zijn hiermee bijna klaar en zorgen dat alles klaar staat voor de livegang. Omdat de gehele migratie een groot project is en er ineens veel zal veranderen voor de medewerkers willen we ze er goed in meenemen. Wij zijn zelf eerst getraind door jullie en gaan onze kennis nu organisatie breed uitrollen: per 10 man gaan we ze trainen en uitleg geven over de applicaties.”

Nu Van Voskuilen bijna volledig met Microsoft 365 werkt, passen de oudste generatie devices eigenlijk niet meer. Sinds 3 jaar heeft Van Voskuilen Probooks met SSD-schijven erin. De applicaties van Microsoft 365 worden lokaal geïnstalleerd en dan werkt een SSD-schijf veel sneller en stiller. Daarom vervangen ze de oudste generatie Probook voor de nieuwste generatie en blijven ze dat de aankomende jaren ook doen. Dit geldt natuurlijk ook voor de Thin Clients en Workstations. Elke medewerker, afhankelijk van de functie, heeft behoefte aan een ander device. Een kantoormedewerker heeft voldoende aan een Thin Client, terwijl managers erg mobiel zijn en vanaf verschillende locaties werken. Een laptop is daarvoor weer geschikt. Monteurs werken daarentegen weer met tablets en de tekenaars werken met de zware machines: Workstations. Op basis van deze rollen en wensen heeft Van Voskuilen samen met KNNS een device bepaald welke geschikt is voor de verschillende type medewerkers. Bestellingen worden eenvoudig telefonisch of per mail geplaatst bij een vast contactpersoon vanuit KNNS. Wanneer er een nieuwe generatie device beschikbaar is wordt men daarover geïnformeerd en dan kan de bestelling worden aangepast.

Wilfred: “het contact met KNNS is goed. Wij zijn nu veel aan het testen en daarin moeten we goed met elkaar kijken en overleggen. Als er nieuwe dingen zijn, of er is iets aangepast in de testomgeving dan testen wij dat meteen en koppelen we terug of het werkt.”  Na de migratie zal de omgeving van Van Voskuilen in Gensys worden geïmplementeerd. Gensys is de beheerapplicatie waar KNNS mee werkt. Deze zorgt ervoor dat Van Voskuilen zich volledig kan focussen op de business doordat meldingen preventief en proactief worden behandeld door KNNS.

De migratie is voor Van Voskuilen het beginpunt. Vanuit daar kijken ze samen met KNNS verder waar ze naar toe willen. Een van de grootste wensen op dit moment is de digitale projectmap. Dit zal een grote stap vooruit zijn. Juist voor de mensen buiten zodat ze nog sneller kunnen schakelen en hun werk gemakkelijker kunnen doen. Wilfred: “Los daarvan zijn er nog meer wel meer onderwerpen die op de verlanglijst staan en daar hebben we jullie expertise voor nodig. Wij weten wat er in onze markt gebeurt en jullie hebben de kennis wat er in IT-landschap gebeurt. Dan is het heel mooi dat we elkaar daarin kunnen vinden en je met elkaar kan sparren en samen kan groeien, als echte partners.”

Wij zijn vanuit KNNS ontzettend blij met Van Voskuilen als partner en kijken uit naar de daadwerkelijke oplevering van de ideale werkplek. Vanuit daar kijken we gezamenlijk verder naar de andere ambities.

“KNNS is voor ons echt een partner die meedenkt over de toekomst en dat ervaren wij als zeer prettig.”

Wilfred Holmer, IT-manager bij Van Voskuilen Woudenberg.

Zo deden we dat.

Voor anderen.

Lees alle verhalen

Heb je een vraag? Bel of mail mij gewoon

Neem contact op met Erik over devices.

Contact