Van Ginkel Groep

Modern werken brengt nieuwe mogelijkheden voor Van Ginkel Groep

Van Ginkel Groep is door KNNS gemigreerd naar de moderne werkplek. In een steeds mobielere wereld waar de lijntjes korter worden, werken de medewerkers van Van Ginkel Groep nu volledig vanuit de Cloud.

Van Ginkel Groep.
  • Meer dan 50 medewerkers.
  • 3 vestigingen.
  • Mobiel straalbedrijf.
Zo deden we dat.
  • Microsoft Azure.
  • Ruim 20 moderne werkplekken.
  • Devices.
Ambities.

Van Ginkel Groep

Van Ginkel Groep is gespecialiseerd in het stralen, reinigen, metalliseren en coaten van diverse objecten waarin ze de beste kwaliteit leveren. Vroeger bestonden mobiele straalbedrijven nog amper. De gebroeders van Ginkel wisten door de jaren heen een brug te slaan naar het leveren van topkwaliteit op locatie. Van Ginkel Groep is inmiddels uitgegroeid tot een toonaangevend straalbedrijf vol kennis, goede ideeën én gepassioneerde medewerkers. Een bedrijf met jarenlange ervaring en een steeds groeiende business. Alle projecten worden afgeleverd met de beste kwaliteit. Dankzij de mobiele straalcombinaties kunnen ze op vrijwel elke locatie, geheel zelfvoorzienend, de werkzaamheden uitvoeren. Ze richten zich op Nederland als primair werkgebied, maar voeren ook werkzaamheden uit in Duitsland, Frankrijk, België en het Verenigd Koninkrijk.

Daar waar de business bleef groeien stond Van Ginkel Groep aan de kant van IT eigenlijk stil. Vanuit daar is de behoefte ontstaan op zoek te gaan naar een IT-partner die beter aansloot bij hun bedrijf en groeiambities. Een partner die meedenkt over de toekomst. Het is voor het straalbedrijf belangrijk dat er korte lijnen zijn met een IT-partner waardoor ze snel kunnen schakelen. Van Ginkel Groep is een professionele, vooruitstrevende organisatie die zich onderscheidt door de bijzondere kwaliteit die ze leveren. Medewerkers moeten flexibel kunnen werken in een goed werkend systeem en op elke locatie. Ze mogen absoluut niet stil komen te liggen! Een IT-partner moet deze ambities kunnen ondersteunen. Dat vertrouwen hebben ze in KNNS gevonden.

Zo deden we dat.

Van Ginkel Groep

Na de eerste gesprekken met de directie Van Ginkel Groep kwam al gauw op tafel dat ze verder willen. Een toekomstbestendige IT-omgeving waarbij medewerkers kunnen werken waar en wanneer ze maar willen. Met de Enterprise Architectuur is de gehele IT-omgeving inclusief bedrijfsprocessen in kaart gebracht. Enerzijds gekeken naar de doelstellingen en anderzijds naar de mogelijkheden voortgekomen uit de Enterprise Architectuur, is geadviseerd te migreren naar Microsoft Azure (de Cloud). Dankzij deze migratie kunnen alle medewerkers inloggen vanaf elke gewenste locatie op het bedrijfsnetwerk. Van te voren zijn de verwachtingen van Van Ginkel Groep goed op de planning afgestemd en besproken. Ilse Van der Lienden (directiesecretaresse bij Van Ginkel Groep): “KNNS heeft ons het gehele traject goed ondersteund. Wat wij met name als heel prettig hebben ervaren waren de directe lijnen. Zonder dat er afdelingen tussen zaten, hadden wij direct contact met onze projectleider.” Dankzij aanschaf van de Microsoft 365 licenties werken ze nu met de moderne applicaties van Microsoft 365. Naast de standaard applicaties als Word, PowerPoint en Excel, etc. beschikken ze ook over de Collaboration apps als Microsoft Teams en Microsoft Yammer. Ideaal om samen te werken, ook op afstand.

Na de migratie verliezen we Van Ginkel Groep niet uit het oog. Alle bedrijfsprocessen die als uitgangspunt dienden tijdens het project worden door vertaald naar de verdere dienstverlening van KNNS. Dankzij monitoring van deze bedrijfsprocessen weet iedereen bij KNNS wat voor Van Ginkel Groep belangrijk is en worden zaken met de juiste urgentie afgehandeld. De omgeving van Van Ginkel Groep is in preventief beheer. Het is belangrijk dat Van Ginkel Groep kan blijven werken daarom analyseren we alle meldingen die we vanuit de omgeving ontvangen en ondernemen we waar nodig actie.   

Ilse: “Wij kijken terug op een succesvolle overgang! We hebben nu zeker een stap in de goede richting gezet. Net na de overgang was het voor iedereen zoeken naar de juiste weg, maar we zien dat Microsoft 365 ons heel veel nieuwe en fijne mogelijkheden: flexibel werken vanuit huis, gemakkelijker samenwerken en vergaderen ook wanneer ze even niet bij elkaar zijn.”

“Wij wilden graag een partner die ons van persoonlijk advies voorziet, ondersteuning biedt en welke meedenkt de organisatie naar een hoger IT-niveau te tillen."

Ilse van der Lienden, directiesecretaresse bij Van Ginkel Groep.

Zo deden we dat.

Voor anderen.

Lees alle verhalen

Heb je een vraag? Bel of mail mij gewoon.

Neem contact op met Nick over de ideale werkplek.

Contact