Motrac Industries

Compleet nieuwe, hybride vergaderruimtes voor Motrac Industries

Motrac Industries.
  • Al bijna 70 jaar engineeringservaring 
  • Dochter van Royal Reesink
  • Ruim 100 medewerkers in 3 vestigingen
Zo deden we dat.
  • Inrichting vergaderruimtes
  • Narrowcasting 
  • Inrichting fitnessruimte

Na 25 jaar is Motrac Industries weer terug in de stad waar het bedrijf bijna 70 jaar geleden is gestart. Met een geheel nieuw, eigentijds pand is gemeente Zutphen een innovatieve organisatie rijker. Een nieuw pand betekent ook een nieuw interieur. Bij de inrichting van de vergaderruimtes speelde KNNS een grote rol.

Ambities. 

Motrac Industries

Motrac Industries maakt onderdeel uit van Royal Reesink en staat o.a. bekend als distributeur van Linde Hydraulics, engineering en complete leveringen van hydraulische en elektrische aandrijvingen en componenten. De afgelopen jaren is Motrac hard gegroeid. Erg hard. Ze hebben niet alleen het portfolio uitgebreid van hydraulische- naar elektrische aandrijvingen en componenten, ook het team blijft zich uitbreiden. Het bedrijf maakte enerzijds een snelle groei door terwijl anderzijds de omvang van de ruimte hetzelfde bleef. Dat paste niet meer bij de ambities van Motrac Industries. Om snelle leveringen waar te maken, en innovatieve ideeën ruimte te geven was er meer nodig. Daarom heeft Motrac Industries afgelopen januari haar intrede gedaan in het nieuwe bedrijfspand te Zutphen. Een ruimte met grote verwachtingen. Als innovatief bedrijf wil je deze uitstraling ook dragen, en dat doen ze.

Aandacht voor personeel en nieuw talent is groot. Medewerkers maken gebruik van een optimaal ingerichte en moderne werkplek en daar horen ook hybride vergaderruimtes bij. Professioneel vergaderen met geavanceerde beeld- en geluidskwaliteit. Met ons brede aanbod aan audiovisuele oplossingen voor moderne vergaderruimtes konden wij de behoefte van Motrac Industries in deze vervullen. Niet alleen de vergaderruimtes moesten worden voorzien van nieuwe apparatuur, ook de kantine, de entree en de fitnessruimte vroegen om een audiovisuele toevoeging.

Zo deden we dat. 

Online vergaderruimtes 

Bij de inrichting en ontwikkeling van het pand stonden innovatie in technologie, groei en ontwikkeling centraal. Goede ideeën en mensen vragen mogelijkheden en daar moet een ruimte aan kunnen voldoen. Zo ook de vergaderruimte. Maarten Vinkesteijn, Managing Director bij Motrac Industries wist samen met het projectteam bestaande uit Xing Chan (Infrastructure Architect Datacenter) en John Arts (Projectleider Logistiek/Facilitair beheer) precies te vertellen hoe de ruimte technisch moest worden ingericht. De Yealink Meetingbar A20 mocht daarbij absoluut niet ontbreken.

Met die informatie zijn wij naar de tekentafel gegaan en hebben wij geschakeld met onze distributeurs van de schermen en audiovisuele oplossingen. Om te bepalen of de gewenste apparatuur geschikt is voor de ruimte zijn een aantal vragen belangrijk:

  • Waar ga je de vergaderruimte voor gebruiken?
  • Hoeveel personen kunnen er maximaal vergaderen?
  • Wat is de akoestiek van de ruimte?

Toen dit allemaal duidelijk was hebben we samen met de distributeur een demo gegeven aan Motrac Industries.

De allernieuwste, gebruiksvriendelijke oplossingen

Toen duidelijk was dat de Yealink Meetingbar A20 op de markt zou komen in januari 2021, hebben we op verzoek van Xing Chan daarop gewacht. De Yealink Meetingbar A20 is een innovatieve oplossing. Zeer geschikt voor een bedrijf als Motrac Industries dus. Uiteindelijk zijn zij één van de eerste organisaties die de Meetingbar in gebruik hebben genomen! Twee van de drie ruimtes zijn voorzien van deze Meetingbar in combinatie met een interactief touchscreen (i3TOUCH EX) waardoor je het scherm ook kan gebruiken als whiteboard of voor andere liveaanpassingen. De derde ruimte is voorzien van een VC210 in combinatie met een normaal scherm (55”). De VC210 is de nieuwste oplossing van Yealink voor kleinere vergaderruimtes tot 4 personen. Deze heeft een strak design wat mooi past in het nieuwe pand van de organisatie. Beide oplossingen maken het opstarten en deelnemen aan een vergadering simpel. Oftewel, plug en play oplossingen met een eenvoudige interface. Yealink innoveert met de Meetingbar A20. De eerstvolgende update op de agenda is de bring your own device update. Deze update maakt het mogelijk dat door de USB-C aansluiting het niet meer uitmaakt met welke device je wil deelnemen. Perfect als je met verschillende type devices werkt. De Barco Clickshare zorgt ervoor dat content vanaf het device draadloos gedeeld en gepresenteerd kan worden op het grote scherm. Dankzij de draadloze microfoons van Yealink is iedereen overal verstaanbaar.

De kantine heeft één groot scherm (86 inch) dat kan worden ingezet bij evenementen voor klanten of personeel. Het scherm bij de entree wordt ingezet voor narrowcasting. Dit is een vorm van communicatie waarbij informatie digitaal wordt weergegeven. Hier is gekozen voor een 43 inch scherm. Beide schermen zijn van het merk Vestel. De eigen fitnessruimte hebben we voorzien van een iPad en bluetooth speakers voor een optimale sportervaring.

Een geslaagd project

Dankzij John Arts is het project vlekkeloos verlopen en hebben we de inrichting van de ruimtes en installatie van de nieuwe hybride vergaderoplossingen compleet verzorgd. Na oplevering hebben we opnieuw een demo georganiseerd om te laten zien hoe de nieuwe apparatuur werkt. En met succes! Inmiddels zijn de vergaderruimtes veel in gebruik. 

Zo gaan we verder

In de toekomst blijven we nauw betrokken bij Motrac Industries en hopen we meer audiovisuele oplossingen uit te rollen bij Royal Reesink. Beide zijn innovatieve organisaties waar we vanuit KNNS graag verbonden mee willen zijn.

"Het contact met KNNS is prettig en ongedwongen. Hun oplossingen ook, want ze geven mij de vrijheid om te doen waar ik goed in ben. Daarom met recht “Online werkplek. Altijd. Overal.” "

Maarten Vinkesteijn, Managing Director bij Motrac Industries

Zo deden we dat.

Voor anderen.

Lees alle verhalen

Heb je een vraag? Bel of mail mij gewoon.

Neem contact op met Nick over de inrichting van je vergaderruimte

Contact