Het Vrijheidsmuseum

Modern werken in een interactief museum

Het Vrijheidsmuseum in Groesbeek pakt het modern aan. Zo koppelen ze de geschiedenis en de sporen die de Tweede Wereldoorlog hebben nagelaten aan actuele thema’s. Toen sloegen mensen massaal op de vlucht, maar tegenwoordig gebeurt dat ook nog steeds door schrijnende situaties elders op de wereld. Beide kanten van het verhaal krijgen een plek in het nieuwe Vrijheidsmuseum.

Het Vrijheidsmuseum
  • 7 medewerkers
  • 50 vrijwilligers
  • 363 dagen per jaar open
Zo deden we dat.
  • 65 dashboards
  • 5 Workshops
  • Levering 34 devices

Deze parallel van dat er altijd twee kanten zijn, is terug te zien in de organisatie. Waar bezoekers de kant zien van een educatief en interactief museum, gaat er aan de andere kant een hele operatie schuil. Vele activiteiten en handelingen gaan digitaal of worden digitaal gedocumenteerd. IT is het bindende middel daartussen. Tom Lindeboom is hier als projectleider voor verantwoordelijk. “Dankzij een uitstekende samenwerking met KNNS staat er nu een professionele IT-omgeving waar het museum op voort kan borduren. Zo is alle data opgeslagen op servers in plaats van een lokale computer. Dat is veiliger en daarmee is de informatie toekomstbestendig opgeslagen.”

KNNS: één aanspreekpunt voor alles

Het Vrijheidsmuseum is in 2019 verhuisd naar een volledig nieuw gebouw (op dezelfde locatie). Dat brengt met zich mee dat de gehele IT-omgeving ook opnieuw moest worden aangelegd, van infrastructuur tot aan de werkplekken. “We wilden één aanspreekpunt. Mede omdat allerlei technieken steeds meer met elkaar zijn verweven. Daarnaast biedt KNNS de mogelijkheid tot 24/7 dienstverlening, wat erg prettig is als je nagaat dat het museum 363 dagen per jaar open is”, licht Lindeboom de keuze voor KNNS toe.

De uitrol en implementatie van de oplossing verliep volledig naar wens. Mede omdat de engineers van beide partijen écht samenwerken. Zo wordt er meteen kennis overgedragen waardoor enkele mensen binnen het museum kleine werkzaamheden, zoals patchen, zelf kunnen doen.

“Dankzij een uitstekende samenwerking met KNNS staat er nu een professionele IT-omgeving waar het museum op voort kan borduren. Zo is alle data opgeslagen op servers in plaats van een lokale computer. Dat is veiliger en daarmee is de informatie toekomstbestendig opgeslagen.”

Tom Lindeboom 

Zo deden we dat.

Voor anderen

Lees alle verhalen

Heb je een vraag? Bel of mail mij gewoon.

Neem contact op met Erik over de ideale werkplek.

Contact