Vragen? Bel of mail ons

Vacature pre sales
consultant


Als pre sales consultant heb je bij KNNS een interessante job: jij bedenkt en ontwerpt de oplossingen die we bij onze klanten presenteren. Je ondersteunt sales en vergroot door jouw kennis de verkoopkansen.

Aan de slag als pre sales consultant

Als pre sales consultant ben je verantwoordelijk voor het ondersteunen van ons salesteam bij het identificeren en begrijpen van de behoeften van (potentiële) klanten. Je speelt een cruciale rol in het leveren van technische expertise en het presenteren van op maat gemaakte oplossingen die aansluiten bij de specifieke vereisten van elke klant. Doordat je de klant goed leert kennen, weet je ze op technisch vlak goed te adviseren. Je werkt daarnaast o.a. nauw samen met het salesteam en met projectconsultants om de beste oplossingen te bedenken, te ontwikkelen en voorstellen te doen die de verkoopkansen vergroten.

Voorbeeld van een dag: 

 • Met een kop koffie start je de dag met het doornemen van je e-mails, het plannen van afspraken en prioriteren van taken voor de dag/week.
 • Vervolgens heb je een stand-up in het auditorium met de projectconsultants in dit overleg bespreken we de lopende werkzaamheden, de bijzonderheden en wat eraan zit te komen.
 • Je hebt een afspraak staan met een collega die je op de hoogte stelt van de nieuwe technologische ontwikkelingen op het gebied van Microsoft Azure. Vervolgens neem je deze informatie mee naar je lopende afspraken met klanten.
 • Lunchen samen met je collega’s op kantoor.
 • In de middag ga je met je sales collega naar een nieuwe klant dus je hebt je goed voorbereid. Jij zorgt voor de technische invulling van de presentatie. Je leert de klant goed kennen zodat je de huidige situatie van de klant in kaart kan brengen, weet waar ze naartoe willen en bespreekt hoe ze dit het beste kan bereiken. Op basis van deze afspraak maak je een passend Technisch Ontwerp (TO) dat je afgestemd met je sales collega én het projectteam.
 • Er is een akkoord gegeven op één van je voorstellen door de klant dus je hebt een kick-off gepland staan met het projectteam. Je neemt het team mee in jouw uitgewerkte TO zodat ze goed van start kunnen gaan bij de klant.

In deze functie werk je dus een deel van je tijd vanuit het kantoor in Nijmegen waar je bezig bent met het bedenken van oplossingen en het sparren met collega’s en een ander deel van je tijd zit je in afspraak bij klanten om de behoefte te inventariseren of jouw oplossing(en) te presenteren. De klanten van KNNS bevinden zich voornamelijk in de regio Nijmegen en verschillen in grootte van 50 tot 500 werkplekken.  

Direct solliciteren

Jouw profiel

Als volwaardig gesprekspartner van zowel de klant als je collega’s weet je technisch lastige vraagstukken door te vertalen naar passende oplossingen die de klant begrijpt. Collega’s kunnen bij jou terecht voor vragen en advies, maar bovenal draait voor jou alles om de klant.

Verder is het belangrijk dat jij jezelf herkent in het onderstaande profiel: 

 • Een afgeronde hbo-opleiding;
 • Minimaal 5 jaar ervaring in eenzelfde of aanverwante functie;
 • Het vermogen om technische informatie op een begrijpelijke manier ook over te brengen aan niet-technische stakeholders.
 • Analytisch denkvermogen en probleemoplossend vermogen.
 • Je blijft graag op de hoogte van de nieuwste technologische ontwikkelingen en trends binnen de branche.
 • Je hebt kennis van met Microsoft gerelateerde oplossingen zoals Microsoft Windows Server, Microsoft Azure en Microsoft 365;
 • Ervaring met netwerk gerelateerde oplossingen;
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden (zowel schriftelijk en mondeling).

Onze cultuur

Kom werken bij één van de beste IT dienstverleners van Nijmegen. Met eigentijdse, flexibele werkplekken en meeting rooms die zijn uitgerust met de meest nieuwe technologieën. Wil jij je even focussen en niet gestoord worden? Dan zijn er genoeg stilteruimtes waar je rustig kan werken. In de kantine kun je dagelijks een verse en gezonde lunch pakken. En je kan er lekker ontspannen: socializen met collega’s of een Champions League wedstrijd spelen met je favoriete team op FiFa. Elke week sluiten we af met een gezellige vrijdagmiddagborrel. Aan activiteiten ontbreekt het bij ons in ieder geval niet. We hebben we een heel actieve personeelsvereniging: van een weekendje weg naar Rome of Malaga tot een middagje waterskiën, niks is te gek. 

Uiteindelijk draait het er bij KNNS om dat onze klanten blij zijn en dat begint bij onze eigen medewerkers. Vanuit ons kantoor (wij noemen het experience center) zet iedereen zijn beste beentje onze dienstverlening tot uiting te brengen. Het operating center en het auditorium leveren daar een grote bijdrage aan. In het operating center monitoren de IT-specialisten, a.k.a. jouw toekomstige collega's, infrastructuren van klanten. In het auditorium organiseren we regelmatig events. Klantbeleving staat voorop en iedereen bij KNNS draagt hier actief aan bij. 

Ontmoet jouw gesprekspartners

Kun jij je helemaal vinden in deze vacature? Solliciteer via onderstaand formulier en ontmoet Marcel Schraven (Sales Manager) en Dennis Wennekers (Service Manager). Zijn we een match en kom je bij ons voor het tweede gesprek? Dan ontmoet je Astrid Konijnenberg (HR Adviseur) en Coert Tempelman (Algemeen Directeur) 

Denk jij een stap verder en zoek je een uitdagende baan waar geen dag hetzelfde is? Solliciteer dan nu op de vacature pre sales consultant en wie weet zien we jou binnenkort terug tijdens een eerste kennismaking.

Marcel S
DV 2434
Microsoftteams Image (3)
Coert

Solliciteer via dit formulier. 

In PDF of DOCX

In PDF of DOCX

Koude acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet gewaardeerd. Dank je wel!