Vragen? Bel of mail ons

Vacature adoptie consultant


Wij zijn op zoek naar een Microsoft 365 enthousiasteling. Iemand die de klant helemaal begrijpt en de wens kan doorvertalen naar oplossingen. Voor de groep staan is voor jou peanuts. Technisch onderlegd ben je niet per sé maar je vind het wel leuk om 365-applicaties in te richten en vervolgens iedereen te trainen in het gebruik ervan.

Wat ga je doen?

Als Adoptie Consultant bij KNNS maak je onderdeel uit van een jong team in een snelgroeiende organisatie. In deze rol ben je continu bezig met je klanten en de projecten die je daar hebt lopen. De projecten zijn uiteenlopend en dat maakt deze rol zo uitdagend en leuk. Je bent niet continu hetzelfde aan het doen, omdat iedere klant anders is met haar eigen wensen en behoeften. Luisteren naar de klant is essentieel in deze rol, evenals geduld en het vermogen om iedereen mee te krijgen.

Je zal veel bezig zijn met het inrichting van Microsoft-applicaties bij onze klanten. Hiervoor moet je hen eerst laten zien wat het allemaal kan. Vervolgens neemt de klant een besluit en baseer jij daarop de gewenste inrichting. Hierna heb je net zo veel revisies van de inrichting als dat de klant wenst. Pas als het helemaal af is gaat de klant live met de applicatie en train jij de medewerkers in het gebruik ervan.

De week van een Adoptie Consultant

Dit is een voorbeeld hoe jouw week eruit gaat zien als je bij KNNS komt werken.

Maandag

Je begint je week met een kop koffie of thee en leest eerst alle nieuwe releases door van Microsoft. Wellicht zit er wat tussen waarvan je jouw klanten op de hoogte moet stellen. Dan ga je aan de slag met het inrichten van de SharePoint omgeving van de klant. Naast een praktische inrichting zorg je er ook voor dat deze helemaal "on point" is. Je past hun huisstijl toe, zodat de klant zich helemaal thuis voelt op SharePoint.

Dinsdag

Na de vele inspanning van gisteren laat je vandaag aan dezelfde klant zien hoe je SharePoint nu hebt ingericht. Omdat je dit gister hebt ingericht zit alles vers in je geheugen en vertel je er enthousiast over. De klant geeft je hun feedback mee om te verwerken en je plant direct een vervolgafspraak in. Na de vergadering verstuur je alle deelnemers de afspraken die zijn gemaakt. Hierna ga je gelijk aan de slag met het verwerken van de feedback en andere afspraken die zijn gemaakt. Zo ben je direct klaar voor de vervolgmeeting.

Woensdag

Vandaag begin je met een werkoverleg samen met je collega’s. We bespreken waar iedereen mee bezig is en of we elkaar ergens bij moeten helpen. Hierna ga je jouw eigen weg en kijk je wat je nog moet doen voor klanten. Maandag had je gelezen over een nieuwe functionaliteit binnen Teams. Hiervan wil je jouw klanten op de hoogte stellen. Je belt ze allemaal om te kijken hoe het met ze gaat en de nieuwe functionaliteiten te bespreken. Uit je belronde zijn verschillende verzoeken gekomen welke je vandaag en morgen kan oppakken.

Donderdag

Vandaag ben je druk met alle zaken die klanten gisteren hebben aangegeven. Je logt in op hun omgeving en verwerkt hun verzoeken. Na iedere klant geef je hen een update van wat je hebt gedaan. In de middag ga je op pad en train je 10 medewerkers van een klant in het gebruik van Microsoft Teams. Alvorens deze training heb je met de klant afgestemd welke functionaliteiten zeker aan bod moeten komen en welke richtlijnen daarbij horen.

Vrijdag

Voor SharePoint wilt een klant graag instructies hebben. Je maakt daarom vandaag een handboek speciaal op maat en maakt video instructies. Hierbij neem je je scherm op terwijl je erbij inspreekt. Deze video’s edit je en zet je vervolgens bij de klant op hun omgeving.

 

Dus, jouw taken zijn: 

 • Achterhalen waar de klant behoefte aan heeft en voor een creatieve oplossing bedenken en uitwerken;
 • Inrichten van de SharePoint, Workspace en Teams omgeving naar de wens van de klant;
 • Trainen van de medewerkers van klanten in het gebruik van Microsoft 365;
 • Contact houden met klanten over nieuwe functionaliteiten;
 • Gebruikersinstructies en video’s op maat maken;
 • Verbeteren van de dienstverlening door creatief na te denken over je eigen werkzaamheden 

KNNS is een dynamisch en snelgroeiend bedrijf waarbij het de cultuur is dat we elkaar ondersteunen. Je zult naast je kerntaken dus ook ondersteunende werkzaamheden verrichten voor je directe collega's. Je legt verantwoording af aan de Business Controller.

 

Wat krijg je van KNNS?

 • Een organisatie die groeit en volop in beweging is
 • Vakantiegeld, reiskosten en pensioen
 • 7 maanden contract met vooruitzicht op een vast contract
 • Legendarische personeelsuitjes van weekendje Malaga tot waterskieën
 • 27 vakantiedagen (krijgen we wel een kaartje? :) )
 • Een werkomgeving waarin jouw ontwikkeling centraal staat
 • Een werkgever die veel aandacht besteed aan vitaliteit en gezamenlijke (sportieve) activiteiten
 • Super uitgebreide inwerkperiode waarin je je collega’s, klanten en werkzaamheden leert kennen zodat je snel zelfstandig aan de slag kan
 • Leuke werksfeer, een moderne werkplek en een kantine waar je altijd vers fruit en groentes kan pakken
 • Dynamisch team met veel jonge mensen
 • Laptop en telefoon van de zaak

 

De Microsoft-365 enthousiasteling

 • Heeft een HBO werk- en denkniveau;
 • Is een vrolijke dame of heer;
 • Is communicatief sterk. Jij kan mensen echt meenemen in je verhaal;
 • Beschikt over ABN en goede articulatie bij het praten;
 • Is altijd op zoek naar de vraag achter de vraag;
 • Is eraan gewend dat mensen altijd naar hem/ haar toe komen met vragen omdat ze zo goed kan uitleggen;
 • Vind het niet erg zijn of haar eigen stem terug te horen;
 • Heeft engelen geduld. Iets uitleggen voor de 21e keer is voor jou geen probleem!;
 • Is bekend met het gebruik van Microsoft applicaties zoals SharePoint, Teams, Planner en OneNote (dit is een pré!)

 

Werken bij KNNS betekent

Uiteindelijk draait het er bij KNNS om dat onze klanten blij zijn. Dat begint bij onze eigen medewerkers. Klanttevredenheid staat bij ons voorop en iedereen zet dan ook zijn beste been voor om hieraan bij te dragen. In de kantine kun je muziek luisteren, is er ruimte om te gamen óf speel je met collega’s een potje tafelvoetbal. De kantine beschikt over een vitaliteitsbar waar je o.a. smoothies, salades, soep en vers fruit kunt eten. Kortom: alles binnen handbereik om onder het genot van gezonde voeding te ontspannen. Los van de ontspanning moet er natuurlijk ook gewerkt worden. De huiselijke sfeer van de kantoortuin en de volledige uitgeruste werkplekken laten niets aan toeval over. Wil jij even focussen en niet gestoord worden? Dan zijn er stilteruimtes waar jij lekker kan werken. Daarnaast sluiten we elke week af met een gezellige vrijdagmiddagborrel en hebben een hele actieve personeelsvereniging: van een weekend weg naar Malaga tot een middagje waterskiën, niks is te gek.

 

Word je onze nieuwe collega?

Herken jij jezelf in bovenstaande omschrijving en wil jij als Adoptie Consultant aan de slag bij KNNS? Solliciteer dan via onderstaand formulier en wie weet tot snel!

In PDF of DOCX

In PDF of DOCX

DV 4803
DV 4914
DV 4664
DV 5085
DV 5379
DV 5389
DV 5451
DV 5025