Security Scan

Datalekken en cyberbedreigingen als ransomware komen steeds vaker voor. Daarbij is per 25 mei 2018 de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) actief van kracht; in het Engels GDPR genoemd. Dit is de privacywetgeving die voor de gehele Europese Unie geldt en tevens de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) vervangt. De AVG is al in 2016 ingevoerd, maar vanaf 2018 volgen er ook sancties.

De AVG is een scherpe wet die eist dat je data goed wordt beveiligd. Om je data goed te beveiligen is in- en overzicht noodzakelijk. Weet jij bijvoorbeeld waar je data allemaal staat? Wie heeft waar toegang tot? Hoe ga jij om met de gebruikersrechten van medewerkers die uit dienst treden? Zo maar wat vragen waarbij je het antwoord direct kunt opdreunen als je security- en privacybeleid op orde is.

Bescherm je bedrijfsgeheimen

KNNS kijkt naast de wet ook naar wat de kroonjuwelen van jouw organisatie zijn. Om deze optimaal te beschermen, nemen wij de techniek en de persoonlijke elementen onder de loep. Bij de techniek monitoren we de omgeving, het devicebeleid en kijken we onder andere naar technische componenten zoals patroonherkenning in virussen en next generation firewalls. Naast de techniek besteden we de meeste tijd aan de vaak vergeten component: de mens! De collega’s? Ja, vooral als je nagaat dat meer dan de helft van alle datalekken door menselijk handelen ontstaat. Daarom heeft KNNS een app gemaakt die je medewerkers continue traint om veilig en verstandig te werken met privacygevoelige data.

Ben je benieuwd hoe goed de security bij jouw organisatie is geregeld? Vraag dan de Security Scan aan.

Klaar om je data te beveiligen?

Vraag de scan aan bij Bram.

0885667000
Whitepaper

Gratis whitepaper

Met 15 tips voorbereid op de nieuwe datawet (GDPR)

Download gratis