Workshops

Collaboration workshop: workspace.

Eén plek waar alle applicaties samenkomen dankzij een digitale workspace. Perfect! In de workshop digitale workspace leer je hoe je deze workspace inricht en kan gebruiken. Daarna zorgen we voor een goede adoptie ervan in jouw organisatie. 

Digitale workspace 

De tijd van verschillende platformen waarop medewerkers informatie moeten halen is voorbij met de digitale workspace. Workspace is een webgebaseerde pagina die geheel geïntegreerd is met Microsoft 365 en andere applicaties die je gebruikt. De workspace kan volledig op maat gemaakt worden, waardoor het de perfecte startpagina is voor jouw medewerkers.   

Workspace biedt de mogelijkheid tot een smoelenboek, nieuwspagina, evenementenpagina, informatiepagina en nog veel meer. Dit alles kan allemaal inricht worden op basis van behoefte en wens. Vrijwel alles kan geïntegreerd worden met de Workspace-pagina. Denk bijvoorbeeld aan Topdeskmeldingen of aanmeldformulieren met Microsoft Forms en Power Automate. Geef bij ons jouw gewenste situatie aan en wij maken het werkelijkheid.

Quick Start workshop Workspace (de ideale werkplek) 

Het inrichten van de Workspace hoort bij de ideale werkplek. Wat de ideale werkplek inhoudt lees je hier. Tijdens deze workshop wordt de startpagina van jouw Workspace volledig ingericht, waarbij alle medewerkers dezelfde startpagina te zien krijgen. Deze startpagina kan automatisch opstarten bij het activeren van de computer, waardoor medewerkers direct hun weg vinden in de verschillende applicaties en informatiebronnen die zij nodig hebben om hun werkzaamheden uit te voeren.  

Workshop Workspace add-ons

De workshop Workspace begint altijd met een 'quick-start'. Daarnaast heb je de mogelijkheid deze workshop uit te breiden met add-ons. Dit zijn extra onderdelen van de Workspace die, indien gewenst, terug te vinden zijn op de Workspace-pagina. Wij richten deze add-ons samen met jou in. 

Add-on: het smoelenboek

Het smoelenboek is een een up-to-date weergave van al je huidige medewerkers. Naast een leuke foto van de medewerker kan je hier informatie kwijt zoals functietitel, afdeling, telefoonnummer en competenties. Op deze pagina kan je specifiek zoeken naar een persoon, functietitel of afdeling. 

Add-on: weten en regelen

Het onderdeel 'weten en regelen' vervangt het oude intranet. Binnen dit onderdeel zijn er verschillende rubrieken met informatie voor de medewerker. Zo kennen we rubrieken als arbeidsvoorwaarden, vakantiedagen, werkplek & ICT, gebouw & faciliteiten, medezeggenschap en duurzame inzetbaarheid. Iedere rubriek heeft een eigenaar die verantwoordelijk is dat zijn deel up-to-date blijft. De eigenaar staat met zijn naam en contactgegevens bij de rubriek, zodat medewerkers weten bij wie ze terecht kunnen met vragen. 

Add-on: nieuwspagina

Als je graag jouw medewerkers wilt informeren over verschillende activiteiten binnen de organisatie, dan is het goed om een nieuwspagina in te richten. Hier kunnen medewerkers naartoe op het moment dat zij op de Workspace-pagina klikken op een nieuwsitem.  

Add-on: evenementenpagina

Worden er binnen jouw organisatie veel leuke activiteiten gepland? Gebruik dan de evenementenpagina van de Workspace. Hier kan je alle evenementen kwijt die je maar wilt, medewerkers kunnen zichzelf aanmelden, iedereen kan inzien wie er mee gaat en elkaar direct een bericht sturen. Zo zijn er nog veel handige functionaliteiten voor evenementen die je kunt gebruiken.  

Add-on: geheel op maat ingerichte pagina per afdelingsgroep 

Je hebt de mogelijkheid om de startpagina op maat per afdelingsgroep in te richten. Dit is perfect voor afdelingen en groepen medewerkers met totaal andere informatie en applicatiebehoeften. 

Add-on: handleiding

Geen tijd om alle medewerkers te trainen in het gebruik van de Workspace? Kies voor procedureboeken voor gebruikers en beheerders en videoinstructies. Zo kunnen medewerkers zelf kiezen hoe ze hun Workspace willen ontdekken. 

Voorbeeld van een digitale workspace.

Voorbeeld van een digitale workspace.

Aanmelden? 

Heb jij interesse in de workshop Workspace? Vul dan onderstaand contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op om de mogelijkheden te bespreken. 

Contactformulier

Misschien ook interessant.

Bekijk overzicht