Workshops

Collaboration workshop: Microsoft Yammer.

Kelly - 10 januari 2020

Op het moment zijn er veel verschillende soorten manieren om medewerkers de informeren. Microsoft Yammer is de perfecte oplossing voor communicatie met medewerkers, maar ook voor communicatie tussen medewerkers. In de collaboration workshop Microsoft Yammer leer je hoe deze applicatie waardevol is voor jouw organisatie, hoe je deze kan gebruiken en hoe je zorgt voor een goede adoptie ervan. 

 

Microsoft Yammer

De ideale werkplek: altijd en overal. Juist dan is het zo belangrijk om te blijven communiceren met medewerkers. Microsoft Yammer is een fijn platform voor interne communicatie en indien gewenst ook voor communicatie naar bijvoorbeeld klanten. Je kan updates delen of de laatste ontwikkelingen in de markt. De workshop Microsoft Yammer is er in drie gradaties: 

 • Quick-start
 • Elite
 • Pro

Workshop Yammer quick-start

In de quick-start workshop wordt een selecte groep getraind in het gebruik en weergave van Microsoft Yammer. Tijdens de training wordt gekeken naar de structuur van teams en functionaliteiten. Op basis van jouw wensen zullen wij de Yammer-omgeving gaan inrichten. Je kan verwachten dat de Yammer-pagina geheel wordt opgeleverd in jullie gewenste look-en-feel en machtigingen. Hierna is de Yammer omgeving klaar voor gebruik. Met deze eerste opzet en basiskennis over Microsoft Yammer, kan je daarna zelf aan de slag gaan en eventueel nog de puntjes op de 'i' zetten. 

Workshop Yammer elite

Yammer Elite staat garant voor het inrichten van jullie Microsoft Yammer omgeving geheel naar jullie wens in een doorlooptijd van ongeveer 6 weken. We starten deze workshop met een kick-off waarbij we het projectteam samenstellen, een planning maken en verwachtingen afstemmen. Hierna volgt een training aan het projectteam, waarbij zij leren hoe Microsoft Yammer werkt en wat de best practices zijn. Samen kijken we naar de basisfunctionaliteiten en luisteren we naar jouw wensen. Wat vind je handig en wat niet? Wij gaan voor je aan de slag waarna er een revisie sessie zal plaatsvinden. Daarnaast maken wij een strategisch document waarin alle keuzes in de structuur van Yammer en de inrichting ervan staan genoteerd. Je kan altijd terugvallen op dit document.  

In het kort: 

 • Training projectteam in Yammer 
 • Opzetten van een structuur en visuele optimalisatie van de groepen in Yammer 
 • Strategisch document met visie, randvoorwaarden en richtlijnen 

Workshop Yammer pro

Yammer pro staat garant voor het volledig inrichten van jullie Microsoft Teams omgeving geheel naar jullie wens in een doorlooptijd van ongeveer 12 weken. We starten deze workshop met een kick-off waarbij we het projectteam samenstellen, een planning maken en verwachtingen afstemmen. Tijdens de kick-off ontvang je een communicatieplan en benodigd communicatiemateriaal. Dit plan en materiaal zorgt voor een goede adoptie bij alle medewerkers. Vooraf ontvang je geschreven e-mails, flyers en narrowcasting beelden. Deze onderdelen worden volledig in de jullie huisstijl gezet, zonder ook maar één kleine verwijzing naar KNNS. Wij geloven er namelijk in dat jullie centraal staan in deze verandering, en niet wij. 

Hierna volgt een training van het projectteam, waarin zij leren hoe Yammer werkt en wat de best practices zijn. Samen kijken we naar de basisfunctionaliteiten en luisteren we naar jouw wensen. Wat vind je handig en wat niet? Wij gaan voor je aan de slag waarna er een revisie sessie zal plaatsvinden. Daarnaast maken wij een strategisch document waarin alle keuzes in de structuur van Teams en de inrichting ervan staan genoteerd. Je kan altijd terugvallen op dit document. Verder ontvang je een geheel op maat gemaakte procedurehandboek en video instructies aangaande de basisfunctionaliteiten en richtlijnen. Hiermee kan je altijd zelf nog informatie terugvinden of nieuwe medewerkers informeren over de werkwijze. 

In het kort: 

 • Training van het projectteam in het gebruik van Microsoft Yammer
 • Opzetten van Microsoft Yammer omgeving
 • Strategisch document met visie, randvoorwaarden en richtlijnen
 • Procedurehandboek met alle instructies en richtlijnen
 • Video instructies waarin de randvoorwaarden worden besproken 
 • Communicatieplan en -materiaal

Aanmelden? 

Heb jij interesse in de workshop Microsoft Yammer? Vul dan onderstaand contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op om de mogelijkheden te bespreken. 

Contactformulier

Misschien ook interessant.

Bekijk overzicht