Workshops

Collaboration workshop: Microsoft Teams

Kelly - 10 januari 2020

Om met elkaar samen te werken is Microsoft Teams de ideale applicatie. De mogelijkheden binnen Microsoft Teams zijn namelijk eindeloos. In de collaboration workshop Microsoft Teams leer je hoe je Microsoft Teams kan gebruiken en hoe je deze op de juiste manier adopteert in jouw organisatie. 

 

Microsoft Teams

Microsoft Teams is sinds dit jaar flink in trek doordat we met grote getalen vanuit huis. De mogelijkheden binnen Microsoft Teams zijn eindeloos en (helaas) zien wij vaak gebeuren dat deze lang niet allemaal worden gebruikt. Om jouw organisatie op weg te helpen bij het gebruik van de applicatie en om te zorgen voor een goede adoptie ervan bieden wij de workshop Microsoft Teams. De workshop Microsoft Teams is er in drie gradaties: 

 • Quick-start
 • Elite
 • Pro

Workshop Teams quick-start

In de quick-start workshop wordt een selecte groep getraind in het gebruik en weergave van Microsoft Teams. Tijdens de training wordt gekeken naar de structuur van teams en functionaliteiten. Op basis van jouw wensen zullen wij de Teams-omgeving gaan inrichten. Je kan verwachten dat de Teams-pagina geheel wordt opgeleverd in jullie gewenste look-en-feel en machtigingen. Hierna is de Teams omgeving klaar voor gebruik. Met deze eerste opzet en basiskennis over Microsoft Teams, kan je daarna zelf aan de slag gaan en eventueel nog de puntjes op de 'i' zetten. 

Workshop Teams Elite 

Teams Elite staat garant voor het inrichten van jullie Microsoft Teams omgeving geheel naar jullie wens in een doorlooptijd van ongeveer 6 weken. We starten deze workshop met een kick-off waarbij we het projectteam samenstellen, een planning maken en verwachtingen afstemmen. Hierna volgt een training aan het projectteam, waarbij zij leren hoe Microsoft Teams werkt en wat de best practices zijn. Samen kijken we naar de basisfunctionaliteiten en luisteren we naar jouw wensen. Wat vind je handig en wat niet? Wij gaan voor je aan de slag waarna er een revisie sessie zal plaatsvinden. Daarnaast maken wij een strategisch document waarin alle keuzes in de structuur van Teams en de inrichting ervan staan genoteerd. Je kan altijd terugvallen op dit document.  

 • Training van het projectteam in het gebruik van Microsoft Teams
 • Opzetten van een structuur en visuele optimalisatie van Teams 
 • Strategisch document met visie, randvoorwaarden en richtlijnen 

Workshop Teams pro

Teams pro staat garant voor het volledig inrichten van jullie Microsoft Teams omgeving geheel naar jullie wens in een doorlooptijd van ongeveer 12 weken. 

We starten deze workshop met een kick-off waarbij we het projectteam samenstellen, een planning maken en verwachtingen afstemmen. Tijdens de kick-off ontvang je een communicatieplan en benodigd communicatiemateriaal. Dit plan en materiaal zorgt voor een goede adoptie bij alle medewerkers. Vooraf ontvang je geschreven e-mails, flyers en narrowcasting beelden. Deze onderdelen worden volledig in de jullie huisstijl gezet, zonder ook maar één kleine verwijzing naar KNNS. Wij geloven er namelijk in dat jullie centraal staan in deze verandering, en niet wij. 

Hierna volgt een training van het projectteam, waarin zij leren hoe Teams werkt en wat de best practices zijn. Samen kijken we naar de basisfunctionaliteiten en luisteren we naar jouw wensen. Wat vind je handig en wat niet? Wij gaan voor je aan de slag waarna er een revisie sessie zal plaatsvinden. Daarnaast maken wij een strategisch document waarin alle keuzes in de structuur van Teams en de inrichting ervan staan genoteerd. Je kan altijd terugvallen op dit document. Verder ontvang je een geheel op maat gemaakte procedurehandboek en video instructies aangaande de basisfunctionaliteiten en richtlijnen. Hiermee kan je altijd zelf nog informatie terugvinden of nieuwe medewerkers informeren over de werkwijze. 

In het kort: 

 • Trainen van het projectteam in Microsoft Teams 
 • Opzetten van een Microsoft Teams omgeving
 • Strategisch document met visie, randvoorwaarden en richtlijnen 
 • Procedurehandboek met alle instructies en richtlijnen 
 • Video instructies waarin de randvoorwaarden worden besproken 
 • Communicatieplan en -materiaal 

Aanmelden? 

Heb jij interesse in de workshop Microsoft Teams? Vul dan onderstaand contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op om de mogelijkheden te bespreken. 

Contactformulier

Misschien ook interessant.

Bekijk overzicht