Workshops

Collaboration workshop: Microsoft SharePoint.

Kelly - 10 januari 2020

SharePoint staat bekend als betrouwbare en veilige vervanger voor je opslagschijven. Maar dat niet alleen. Je kan SharePoint ook gebruiken als het Intranet bijvoorbeeld. In de collaboration workshop Microsoft SharePoint helpen we jouw organisatie bij het inrichten van SharePoint en helpen we je op weg te zorgen voor een goede adoptie ervan. 

 

Workshop Microsoft SharePoint. 

SharePoint wordt in Nederland het meeste gebruikt als document management systeem en staat voornamelijk bekend als vervanger van de traditionele opslagschijven. Binnen SharePoint zijn er tal van mogelijkheden. Leer in deze workshop alles over SharePoint. Van gebruik tot beheer. Veel bedrijven maken al gebruik van Microsoft SharePoint, maar helaas niet op de meest effectieve manier. Het is gemakkelijk om van Microsoft SharePoint een modern document management systeem te maken, maar dan moet je wel weten wat het allemaal voor jou kan doen. De workshop SharePoint is er in 3 gradaties: 

 • Quick-start
 • Elite
 • Pro

Workshop SharePoint quick-start

In de quick-start workshop wordt een selecte groep getraind in het gebruik en weergave van Microsoft SharePoint. Tijdens de training wordt gekeken naar de huidige structuur en visuele mogelijkheden. Op basis van jouw wensen zullen wij de SharePoint omgeving gaan inrichten. Je kan verwachten dat de SharePoint pagina geheel wordt opgeleverd in jullie gewenste look-en-feel, mappenstructuur en zullen machtigingen voor medewerkers ingesteld worden. Hierna is de SharePoint omgeving klaar voor gebruik. Met deze eerste opzet en basiskennis over Microsoft SharePoint, kan je daarna zelf aan de slag gaan en eventueel nog de puntjes op de 'i' zetten. 

Workshop SharePoint elite

SharePoint Elite staat garant voor het volledig inrichten van jullie Microsoft SharePoint omgeving in een doorlooptijd van ongeveer 6 weken. Wij maken hierbij gebruik van de machtigingsstructuur zoals je die op dit moment al hebt ingericht. Wij adviseren sterk om bij deze SharePoint workshop ook eens te kijken naar onze workshop mappenstructuur. Tijdens deze workshop houden we ook rekening met de machtigingsstructuur. 

We starten deze workshop met een kick-off waarbij we het projectteam samenstellen, een planning maken en verwachtingen afstemmen. Hierna volgt een training aan het projectteam, waarbij zij leren hoe SharePoint werkt en wat de best practices zijn. Samen kijken we naar de structuur en het design. Wij gaan voor je aan de slag waarna er een revisie sessie zal plaatsvinden. Daarnaast maken wij een strategisch document waarin alle keuzes in de structuur van SharePoint en inrichting staan genoteerd. Je kan altijd terugvallen op dit document.  

In het kort: 

 • Training projectteam in Microsoft SharePoint 
 • Opzetten van een structuur en visuele optimalisatie van de pagina's 
 • Strategisch document met visie, randvoorwaarden en richtlijnen  

Workshop SharePoint pro

SharePoint pro staat garant voor het volledig inrichten van jullie Microsoft SharePoint omgeving in een doorlooptijd van ongeveer 12 weken. Wij maken hierbij gebruik van de machtigingsstructuur zoals je die op dit moment al hebt ingericht. Wij adviseren sterk om ook bij deze SharePoint workshop ook eens te kijken naar onze workshop mappenstructuur. Tijdens deze workshop houden we ook rekening met de machtigingsstructuur. 

We starten deze workshop met een kick-off waarbij we het projectteam samenstellen, een planning maken en verwachtingen afstemmen. Tijdens de kick-off ontvang je een communicatieplan en benodigd communicatiemateriaal. Dit plan en materiaal zorgt voor een goede adoptie bij alle medewerkers. Vooraf ontvang je geschreven e-mails, flyers en narrowcasting beelden. Deze onderdelen worden volledig in de jullie huisstijl gezet, zonder ook maar één kleine verwijzing naar KNNS. Wij geloven er namelijk in dat jullie centraal staan in deze verandering, en niet wij. 

Hierna volgt een training van het projectteam, waarin zij leren hoe SharePoint werkt en wat de best practices zijn. In deze training wordt de eerste opzet van de mappen- en machtigingsstructuur genoteerd. Jullie gaan hier zelf mee aan de slag en wij ondersteunen. Zodra de mappen- en machtigingsstructuur staat, implementeren wij deze op je server of op SharePoint. Wij maken een strategisch document waarin alle keuzes in structuur en inrichting staan genoteerd. Je kan altijd terugvallen op dit document. Verder ontvang je een geheel op maat gemaakte procedurehandboek en video instructies aangaande de basisfunctionaliteiten en richtlijnen. Hiermee kan je altijd zelf nog informatie terugvinden of nieuwe medewerkers informeren over de werkwijze. 

In het kort: 

 • Training van het projectteam in het gebruik van Microsoft SharePoint
 • Opzetten van SharePoint site en pagina's
 • Strategisch document met visie, randvoorwaarden en richtlijnen 
 • Procedurehandboek met alle instructies en richtlijnen
 • Video instructie waarin de randvoorwaarden worden besproken
 • Communicatieplan en -materialen.

Vaak zien we dat de workshop SharePoint gepaard gaat met de workshop mappenstructuur. Bekijk daarom deze workshop ook!

Aanmelden? 

Heb jij interesse in de workshop Microsoft SharePoint? Vul dan onderstaand contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op om de mogelijkheden te bespreken. 

Contactformulier

Misschien ook interessant.

Bekijk overzicht