Security

Met de moderne werkplek werken collega’s op een veilige manier waar en wanneer zij willen, ongeacht het device. Hierbij zijn verschillende security maatregelen getroffen om te voldoen aan de wet- en regelgeving én uw kroonjuwelen te beschermen.

Van techniek tot bewustzijn onder de medewerkers. Beide aspecten zijn cruciaal voor een gedegen beveiliging van de data. Security-oplossingen gaan verder dan technische hulpmiddelen als een virusscanner en firewall. Het raakt de volledige organisatie. Het kan zelfs invloed hebben op het voortbestaan van de organisatie wanneer de beveiliging niet goed op orde is. Zodoende helpt KNNS haar klanten met zowel organisatorische- als technische maatregelen om de security te borgen.

Data classificatie

Hetgeen dat je samen met je teamleden bedenkt of creëert, is vaak nog niet voor iedereen zijn ogen bedoeld. Hoe houd je het dan privé? De techniek van Microsoft 365 helpt je hierbij met dataclassificatie. Met één simpele druk op de knop bepaal je of het bestand beveiligd moet worden en op welk niveau.

Binnen Microsoft 365 kun je eenvoudig aangeven op welke niveau een bestand moet worden beveiligd. Afhankelijk van de bepaalde graad kun je met track en trace zien waar een document is. Je ziet daarmee snel of en wanneer data de organisatie dreigt te verlaten. Als de data de organisatie verlaat, kun je daar een trigger aan koppelen die een flow activeert waarmee je bijvoorbeeld een beveiligingsincident aanmaakt. Zo heb je de regie.

Wachtwoordkluis

Verzamel al je inlogcombinaties en berg ze veilig op. In een kluis. Je hoeft dan enkel nog de toegangscombinatie van de kluis te onthouden in plaats van al die losse gebruikersnamen, wachtwoorden en mogelijk vraag-antwoordcombi’s voor het terughalen van je wachtwoord. Al die rompslomp is dan verleden tijd. Deze oplossing is een wachtwoordkluis.

De wachtwoordkluis regelt de centrale login voor je systemen en applicaties. Zo hoef je alleen de kluis te activeren en laat je die de inlog verzorgen bij de programma’s die je wilt gebruiken. De kluis kan toegang verschaffen op de momenten waarop jij dit nodig hebt, en toegang op de overige tijden blokkeren. Tevens houdt de kluis bij wie gebruik maakt van toegang. Zo is het altijd duidelijk welke collega op welk moment gebruik maakt van een gedeeld of anoniem account.

Workshop: Security Awareness

Weet wat je doet en wat de impact is van je handelen. Dat staat centraal bij het geven van de workshop Security Awareness. De techniek kan nog zoveel firewalls en virusscanners inzetten, maar als de mens een phishing-mail niet herkent of data laat rondslingeren blijft de kans op een datalek groot.

Daarom ligt bij deze workshop de focus op het verbeteren van de bewustwording van en bij mensen. Met een interactieve quiz, praktijkvoorbeelden en handige tips krijgt de security awareness een boost. Op deze wijze is een ieder zich (weer) bewust van zijn rol en invloed op het beveiligen van informatie.

Bescherm je data en bedrijfsgeheimen

Ik help je graag verder

phone 0885667000
Whitepaper

Gratis whitepaper

Met 15 tips voorbereid op de nieuwe datawet (GDPR)

Arrow wit rechtsDownload gratis