Security

Datalekken en cyberbedreigingen als ransomware komen steeds vaker voor. Het op orde hebben van de security is vandaag de dag bittere noodzaak om de business continuity van de organisatie te waarborgen. Een Business Continuity Plan (BCP) is een set van documenten om in geval van ramp een organisatie de kans te geven zijn belangrijkste diensten te blijven leveren op een vooraf bepaald aanvaardbaar niveau binnen een bepaalde tijd. Van techniek tot bewustzijn onder de medewerkers. Security-oplossingen gaan namelijk verder dan technische hulpmiddelen als een virusscanner en firewall. Het raakt de volledige organisatie. Het kan zelfs invloed hebben op het voortbestaan van de organisatie wanneer de beveiliging niet goed op orde is.

Hoe groot kan de schade zijn wanneer er een datalek is? Allerlei klantgegevens liggen dan mogelijk op straat! Op meerdere facetten is dat erg. Enerzijds omdat de techniek niet voldeed om het tegen te gaan en anderzijds de effecten op je imago. En juist de reputatie die is geschaad, duurt vaak het langste voort.

Databeveiliging

KNNS kijkt dan ook altijd naar wat de kroonjuwelen van jouw organisatie zijn. Kroonjuwelen zijn in onze ogen de data die jouw organisatie onderscheidend maakt van de rest. Om deze gegevens optimaal te beschermen, nemen wij de techniek en de persoonlijke elementen onder de loep.

Bij de techniek monitoren we de omgeving, het devicebeleid en kijken we naar andere technische componenten zoals patroonherkenning in virussen en next generation firewalls. Naast de techniek besteden we de meeste tijd aan de vaak vergeten component: de mens! De collega’s? Ja, vooral als je nagaat dat meer dan de helft van alle datalekken door menselijk handelen ontstaat.

Het is daarom ontzettend belangrijk om te weten wie tot welke programma’s en data toegang heeft en of die toegang nodig is. Is het noodzakelijk dat anderen, naast de accountmanagers, ook klantinformatie kunnen inzien of heeft de receptie bijvoorbeeld écht toegang nodig tot ‘al die bestanden’?

Met een rechten- en rollenstructuur krijg je inzicht in wie waar toegang tot heeft. Dat maakt het beheersbaar, wat vooral erg handig is wanneer medewerkers in- of uit dienst treden. Zo werk je aan een stuurbaar securitybeleid.

Wil je meer weten?

Neem gerust contact op met Nicholas.

Neem contact op
Whitepaper

Gratis whitepaper

Met 15 tips voorbereid op de nieuwe datawet (GDPR)

Download gratis