Software

De moderne werkplek per maand. Je betaalt voor het gebruik in plaats van het bezit ervan. Software as a Service (SaaS) is daar het ultieme voorbeeld van. De software koop je niet, maar kun je via internet en de cloud gebruiken. De opslag van bestanden wordt tevens in de cloud geborgd. Met als groot voordeel dat je altijd bij je bestanden kunt. Vanaf ieder device. Zo lang je maar een internetverbinding hebt.

De voordelen van SaaS

SaaS kent een groot aantal voordelen. Hierbij de meest belangrijke daarvan op een rij:

  • Altijd en overal toegang tot je data omdat deze in de cloud staat.
  • Samenwerken gaat eenvoudiger, simpeler en efficiënter.
  • Omdat je enkel de kosten van het gebruik betaald, ben je zeer flexibel. Je kunt op- en afschalen naar wat voor jezelf en je organisatie nodig is.
  • De uitgaven verschuiven van hoge initiële investeringen naar schaalbare maandelijkse kosten.
  • Een minder hoge werkdruk voor je systeembeheerder omdat de applicaties via het web worden aangeboden. De applicaties hoeven niet op devices geïnstalleerd te worden.

Beveilig je data

Bij SaaS-oplossingen die je gebruikt, staan de gegevens in een datacenter in plaats van dat ze in eigen huis worden beheerd. Denk er wel aan om met de aanbieder van een SaaS-oplossing afspraken te maken om de informatie goed te beveiligen, een zogeheten bewerkersovereenkomst. Je privacybescherming moet per 25 mei 2018 helemaal op orde zijn, omdat dan de nieuwe GDPR wetgeving van start gaat. De GDPR, General Data Protection Regulation, is een strengere gegevensbeschermingswet. De wet heeft als doel om alle privacygevoelige gegevens die organisaties bezitten beter te beschermen.

Ontdek de voordelen van cloud!

Ik help je graag verder

0885667000