Binnen een paar jaar is meer dan de helft van de werkende beroepsbevolking een millennial; mensen die geboren zijn na 1980. Zij hechten veel waarde aan onder meer duurzaamheid en vrijheid. Aspecten die zij ook zoeken bij een werkgever. Hier moet je als organisatie dan ook extra rekening mee gaan houden wil je deze mensen aan je organisatie binden. En dat is een uitdaging voor HR.

Met digitaal documentbeheer rondom de HR-processen creëer je gemak en tijd voor de HR-manager door het een en ander te automatiseren. Deze vrijgekomen tijd kan de verantwoordelijke voor personeelszaken bijvoorbeeld stoppen in het werven en coachen van (nieuwe) medewerkers. Op die manier is hij meer met de taken bezig die energie geven in plaats van het bijhouden van dossiers.

Wat digitaal documentbeheer doet voor HR

Het biedt een compleet platform voor het aansturen van strategische HR-processen en een nóg betere ondersteuning van het personeel. Dankzij digitaal documentbeheer voor HR ben je niet langer bezig met het zoeken naar documenten. Het slaat alle sollicitaties, berichten over premiebijdragen en berichten over tekst en illustraties voor personeelsadvertenties op in één systeem. Al deze data wordt natuurlijk met de grootste zorg beveiligd en is uitsluitend toegankelijk voor bevoegde medewerkers.

Het overzicht die het verschaft en de tijdswinst die het biedt zorgt ervoor dat de kostbare tijd kan worden besteed aan het motiveren en koesteren van talent. Wat ervoor zorgt dat betrokkenheid van medewerkers beter wordt.

Vraag een demo op maat aan.

En zie hoe HR-processen sneller kunnen Demo aanvragen