Cloud

Net zo modern werken als je privé met je telefoon doet. Meer flexibiliteit en schaalbaarheid. Er zijn redenen genoeg om naar de cloud te gaan met je data en bedrijfssoftware. Het grote voordeel is dat je anytime, anywhere en anyhow kunt werken. Waar je ook bent en met welk device: jij kunt je werk doen!

De wens en het doel is mooi, maar lang niet altijd haalbaar. De redenen variëren. Soms is bijvoorbeeld de techniek nog niet zover, de programma’s die je als bedrijf gebruikt moeten namelijk wel via de cloud beschikbaar zijn. Hiervoor is een cloud roadmap opgezet die je een stuur geeft om een dergelijk traject af te leggen en diverse opties vergelijkt. Te beginnen bij On-premises, door naar IaaS, PaaS en uiteindelijk eindig je bij SaaS.

Onderstaande afbeelding visualiseert de cloud roadmap. Het laat een afname zien van de diverse componenten wanneer je verder naar SaaS verschuift. Je houdt hierdoor meer tijd over voor je eigen business.

cloud-roadmap

De voordelen van cloud

Cloud kent een groot aantal voordelen. Hierbij de meest belangrijke daarvan op een rij:

  • Altijd en overal toegang tot je data omdat deze in de cloud staat.
  • Samenwerken gaat eenvoudiger, simpeler en efficiënter.
  • Omdat je enkel de kosten van het gebruik betaald, ben je zeer flexibel. Je kunt op- en afschalen naar wat voor jezelf en je organisatie nodig is.
  • De uitgaven verschuiven van hoge initiële investeringen naar schaalbare maandelijkse kosten.
  • Een minder hoge werkdruk voor je systeembeheerder omdat de applicaties via het web worden aangeboden. De applicaties hoeven niet op devices geïnstalleerd te worden.

Ontdek de voordelen van Cloud

Neem gerust contact op met Bas

0885667000