ICT is ervoor om je werk makkelijker te maken. Dat je altijd en overal je werk kan doen. Een belangrijke randvoorwaarde is dat je toegang hebt tot je data. Om die reden verhuizen steeds meer organisaties hun data naar de cloud.

Door alle gegevens naar de cloud te brengen, staat alles op een centrale plek die altijd goed is beveiligd. Enkel geautoriseerde mensen hebben toegang. Zo heb je een robuuste oplossing voor de hosting van je data, servers en bedrijfskritische applicaties.

De vaste en mobiele werkstations hoeven slechts op dit systeem aangesloten te worden en medewerkers kunnen bij de data.

Welk typen cloud zijn er?

Het heet allemaal cloud, maar er zijn drie varianten, met ieder ook zijn voordelen. De verschillende smaken zijn een private, public en hybrid cloud.

Public cloud

Bij een public cloud maak je volledig gebruik van een cloud provider. Servers, netwerk en opslag deel je met anderen. Dankzij virtualisatie deel je het met anderen, maar is de data natuurlijk wel afgeschermd van elkaar. Het voordeel van een public cloud is dat je profiteert van schaalvoordelen.

Een bekend voorbeeld van een public cloud is Microsoft Azure.

Private cloud

Hierbij maak je gebruik van een volledig eigen cloud. Alleen degene met de juiste autorisatie krijgen via internet toegang.  Je kunt ervoor kiezen deze omgeving zelf te beheren of dat uit te besteden aan de cloud provider.

Hybrid cloud

De hybrid cloud is een combinatie van de private- en public cloud. Hiermee kan je het beste van die twee werelden samenvoegen.

Previder

Datacenter Previder is partner van KNNS. Previder heeft twee duurzame en carrier-neutrale datacenters. De twee datacenters werken als een Twin Datacenter en zijn daardoor zeer geschikt voor de hosting van mission critical IT-omgevingen. De hoge betrouwbaarheid waar zowel KNNS en Previder voor willen staan, uit zich onder andere in een 99,99% uptime garantie.

De data staat veilig bij Previder op Nederlandse bodem en onder Nederlandse wetgeving. Dat is zeer gunstig, want Nederland heeft een solide wetgeving op het gebied van databescherming.

Overtuigd? Of wil je meer weten?

Neem dan gerust contact op met Marcel. Contact opnemen