‘Redeneren vanuit cultuur en de business’

Van Voskuilen, al ruim vijftig jaar een vertrouwd gezicht voor het aanleggen en onderhouden van kabels en leidingen, zowel boven- als ondergronds. Een bedrijf waar iedere dag de mouwen worden opgestroopt en smeer en vuiligheid onder de nagels komt. Om goed te kunnen werken moeten de randvoorwaarden wel kloppen. IT is dat voor Van Voskuilen.

“We zijn geen IT-bedrijf, maar we hebben het wel nodig. Daarom zijn wij blij met KNNS, een partij die écht meedenkt over welke oplossingen ons werk gemakkelijker en efficiënter maakt. Zo hebben we recent een Security Scan bij ze afgenomen om te zien waar we staan omtrent databeveiliging,” aldus Wilfred Holmer, Manager IT.

Al acht jaar tevreden

Het kabel- en leidingbedrijf klopt al sinds 2010 aan bij KNNS om ervoor te zorgen dat ze meelopen met de digitalisering. Holmer geeft aan dat Van Voskuilen als doel heeft om compleet gedigitaliseerd te werken. “Je hebt zometeen één cloud met al je spullen. Dan kun je daarna lekker werken.” Daarvoor moeten de koppelingen tussen de systemen en data samensmelten tot een geïntegreerd geheel. “Ik zie in één minuut alles wat we doen en al hebben gedaan via een BI-dashboard.” Dashboarding maakt inzichtelijk hoe de operationele taken verlopen en waar optimalisatie mogelijk is.

Vroeger liepen de medewerkers van Van Voskuilen met rollen papier onder de arm om te bepalen waar de leiding ligt waar ze aan gaan werken. Tegenwoordig staat dat op een tablet. Daarmee kunnen ze dankzij GPS de leiding lokaliseren. Zo maakt IT de dagelijkse wereld bij het Woudenbergse bedrijf een stuk eenvoudiger.

‘Iedere app heeft zijn eigen kracht, maar de integratie moet top zijn’

Bijna alles neemt toe. Meer data, complexere wetgeving en kritischere klanten met uitgebreidere vragen. Leuk, maar al die gegevens die het met zich meebrengen moet je goed verwerken en de verantwoordelijkheid ervoor nemen. Holmer beaamt dat: “Iedere applicatie heeft zijn eigen kracht, maar de integratie moet top zijn. Deze hoge eis is er om aan de steeds grotere verantwoordingsplicht te voldoen. Het is noodzakelijk dat je vastlegt wat je voor wie doet. Zo heb én houd je grip.”

Redeneren vanuit cultuur en de business

“Cultuur en de business worden meegenomen in het advies. KNNS kijkt naar wat je werk en werkzaamheden zijn én hoe dat beter kan,” reageert de IT-manager wanneer hem gevraagd wordt naar wat KNNS onderscheidt. “De Security Scan gaf onder andere als uitkomst dat we een autorisatiematrix moeten opstellen. Toevallig dachten we daar zelf ook al aan. De bevestiging is dan prettig. KNNS denkt mee, maar legt niets op. Ze adviseren over wat er in totaliteit te krijgen is in IT – ook diensten van anderen. Dat geeft vertrouwen.”

Wil je meer weten?

Neem gerust contact op met Coert.