Printing as a Service geeft N.E.C. flexibiliteit

N.E.C. is naast de voetballende trots van Nijmegen ook partner van KNNS. De twee Nijmeegse organisaties helpen elkaar vooruit. KNNS levert de Printing as a Service-oplossing en in ruil daarvoor draagt de voetbalclub zijn steentje bij aan de exposure en naamsbekendheid van het IT-bedrijf. In een gesprek met Martijn Ruiter, Head of Sales, en Tonny Pijnappels, Sponsorship Manager bespreken we de samenwerking.

“We hebben nu écht een partnership. Voorheen waren we nog teveel klant en leverancier van elkaar”, licht Ruiter de al ruim zes jaar durende samenwerking toe. Aan de basis ervan ligt onder meer het concept Printing as a Service (PRaaS) dat N.E.C. afneemt. Hiermee betaalt N.E.C. alleen voor het verbruik. Print je? Dan betaal je. Print je niet? Dan zijn er geen kosten.

De eerlijkheid en transparantie in kosten helpt de rood-groen-zwarten in hun dagelijkse operatie. “Je hebt zekerheid en je weet waar je aan toe bent. Daarbij is het maandmodel zeer uniek in de printing-markt. Dat was voor ons dan ook doorslaggevend in de keuze voor KNNS”, meldt Pijnappels.

Dankzij PRaaS kan N.E.C. echt digitaliseren

Digitalisering staat bij nagenoeg iedere organisatie hoog op de agenda. Een voetbalorganisatie vormt daarop geen uitzondering. Digitaliseren zorgt ervoor dat je op een andere manier gaat werken en daardoor kan de kostenstructuur veranderen; flexibiliteit is dan zeer prettig. Pijnappels: “Een gevolg van die digitalisering is dat het aantal afdrukken afneemt. Je wil dan niet vastzitten aan kosten die op het verleden zijn gebaseerd.”

“Er wordt nu al veel gedigitaliseerd, mede door een nieuw te ontwikkelen N.E.C.-app, maar tot die tijd blijven we printen”, vult Ruiter aan. Bij de Nijmeegse club worden met name spelerscontracten, zakelijke voorstellen en wedstrijdformulieren geprint en gescand. Vooral tijdens wedstrijddagen is er een piek in het volume.

De wedstrijddagen zijn de momenten dat er gepresteerd moet worden. Op kantoor. Op het veld. Overal wordt dan het uiterste gevraagd. Zo ook van de techniek als de printers. “Het is dan prettig dat je weet dat een partner en lokaal verbonden partij met gedeelde waarden het levert. Zij voelen de urgentie en willen die prestatie een boost geven”, besluit Pijnappels.

Wil je hier meer over weten?

Neem gerust contact op met Marcel.