‘Je wilt meer zijn dan een drukkerij’

Bij Drukkerij Manuel uit Vaassen is het al een poosje geen dag hetzelfde. In positieve zin. Emil Roosen bezorgde zichzelf vorig jaar een indrukwekkend sinterklaascadeau: hij nam Drukkerij Manuel over. In slechts twee weken tijd droeg voormalig directeur en eigenaar Erik de Gier het goed draaiende en gezonde bedrijf over aan Roosen.

De laatste tien tot vijftien jaar heeft de grafische wereld een complete metamorfose ondergaan. Hierdoor verlangt de markt een nieuwe benadering. Juist daar zit de kracht van Roosen met zijn team, hij begrijpt als geen ander dat alles moet plaatsvinden vanuit klantbeleving.

Drukkerij Manuel zet automatisering en procesoptimalisatie centraal om klanten de kwaliteit te bieden die ze verdienen én al ruim dertig jaar van de drukkerij zijn gewend. Om die reden worden er sinds december 2016 constant stappen gezet om dat waar te maken. Zo gebruiken ze IT om de efficiëntie te borgen. De kersverse directeur omarmt IT als hulpmiddel en laat dat voor hem werken in het realiseren van de bedrijfsdoelstellingen. In zijn ogen de toekomst.

Een uitgebreider dienstenpakket

Klanten van A tot Z voorzien in hun behoefte, dat is waar Drukkerij Manuel voorstaat. Het dienstenpakket is groot en groeit nog steeds . Roosen hierover: ‘Je wilt meer zijn dan een drukkerij en met KNNS hebben we een partner die ons daarbij helpt. We willen het dienstenpakket uitbreiden, van website tot communicatie en het bieden van een platform waar alles op het gebied van communicatie geregeld wordt. Een klant kan zo voor alles terecht bij Drukkerij Manuel.’

Om een dergelijk breed palet van diensten aan te bieden, was er behoefte aan apparatuur dat die flexibiliteit biedt én kan meegroeien met het bedrijf. Na een traject van onderzoek en testen was duidelijk dat er een machine moest komen die aan de wensen van vandaag, maar ook van de toekomst voldoet. Na een uitgebreide inventarisatie gaf de combinatie meedenken en de producteigenschappen de doorslag.

KNNS stelt zich als doel dat bedrijven met hun eigen business bezig zijn en zich niet moeten laten afleiden door andere beslommeringen. In het geval van Drukkerij Manuel zorgt KNNS ervoor dat ze lekker kunnen drukken en printen.

Binnen de grafische markt is het belangrijk om te kunnen acteren op de wensen van de klanten. Flexibiliteit is daarin het toverwoord. Het productieproces omtrent digitaal drukken moet constant dezelfde kwaliteit leveren, ook al zit er druk op snelheid of prijs. KNNS helpt Drukkerij Manuel om zo goed mogelijk met deze flexibiliteit om te gaan.

Nee kennen we niet (meer)

De nieuwe digitale pers helpt de Gelderse drukker vooruit in de groei van het bedrijf. Iedereen ziet en ervaart de meerwaarde van de nieuwe pers. Vanuit de productie hoort de directie ‘Het gaat zo snel, kan amper het papier bijvullen’ wanneer het gaat over de snelheid van het apparaat.

Roosen is zelf ook erg tevreden over de Versant 180: ‘Deze machine kan zoveel meer dan de oude. Opdrachten die we voorheen moesten uitbesteden of waar je nee moest verkopen, kunnen we nu wel doen. We printen tegenwoordig ook steeds meer met persoonsgegevens, dat moet dan wel zo secure mogelijk. Dat kunnen we ook hiermee.’

Wil je meer weten?

Neem gerust contact op met Bram.