DESTIL

Een toekomstbestendige werkplek voor DESTIL

DESTIL is gemigreerd naar de moderne werkplek. DESTIL medewerkers werken nu vanuit de Cloud en kunnen inloggen waar en wanneer ze maar willen. Via de centrale workspace navigeren ze naar de bedrijfsapplicaties afgestemd op hun rol binnen de organisatie.

DESTIL.
  • Bouw en industrie.
  • 100.000 artikelen vanuit voorraad leverbaar.
  • 37 fysieke verkooppunten.
Zo deden we dat.
  • 400 centrale workspaces.
  • 2 migraties.
  • Eén beheerportal.
Ambities.

DESTIL

DESTIL B.V. is een groothandel in de industrie en bouwsector met in totaal ruim 400 medewerkers verdeeld over 37 vestigingen. Naast groothandel zijn ze voor hun klanten ook een partner. DESTIL staat voor kwaliteit, vakkundig advies en een hoge leverbetrouwbaarheid. Elke dag opnieuw. Het bedrijf heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot de meest complete toeleverancier. Niet alleen qua assortiment, maar ook qua toeleverconcepten loopt het bedrijf voorop. Ze hebben een volautomatisch magazijn waardoor ze snel en efficiënt kunnen leveren – door heel Nederland. Via verschillende kanalen verkoopt DESTIL aan grote en kleine spelers uit de bouw- en industriesector. Voor hun klanten hebben ze een webshop en deze moet altijd beschikbaar zijn.

Met blik op de toekomst is bij DESTIL de ambitie ontstaan om een vooruitstrevende, toekomstbestendige IT-omgeving neer te zetten. Enerzijds een omgeving die ervoor zorgt dat medewerkers met gemak altijd en overal kunnen werken en anderzijds een die ervoor zorgt dat de business niet stil staat. Klanten van DESTIL moeten ten alle tijde bediend kunnen worden: van toeleverconcept tot webshop. DESTIL en KNNS zijn geen vreemden van elkaar. Ongeveer 5 jaar geleden is DESTIL door KNNS gemigreerd van eigen serverpark naar het datacenter. De aanpassing aan de IT-omgeving was toen een hele klus. Omdat DESTIL verschillende distributiekanalen heeft en er vanuit één centraal magazijn verzonden wordt, zijn de processen afgesteld op milliseconden. Deze mochten absoluut niet stil komen te liggen en dat is ook niet gebeurd! Nu, 5 jaar later, is DESTIL klaar voor de volgende stap die beter aansluit bij de IT van tegenwoordig: een veilige, gebruiksvriendelijke omgeving die vanaf elke gewenste locatie toegankelijk is voor de medewerkers van DESTIL. Het serverpark binnen het (inmiddels voormalige) datacenter is verouderd en toe aan vervanging. Daarnaast heeft Harold Brants (Teamcoördinator ICT bij DESTIL B.V.) een tijd geleden binnen de organisatie voorgesteld te migreren naar een nieuw ERP- pakket (softwarepakket dat belangrijke informatie binnen een organisatie samenbrengt), Dynamics 365. Dynamics 365 is een cloudapplicatie. Deze ontwikkeling en de behoefte tot een moderne IT-omgeving ter vervanging van het datacenter maken dat DESTIL weer met KNNS om tafel is gegaan om een vervolg te bespreken.

Zo deden we dat.

DESTIL

Een toekomstbestendige IT-omgeving, dat houdt voor DESTIL in dat zij altijd en overal kunnen werken. Maar hoe komen ze daar? Vanuit onze unieke aanpak wordt er altijd begonnen met een Enterprise Architectuur. Dit is de bouwtekening van de huidige IT-omgeving en zorgt ervoor dat bijvoorbeeld de relatie tussen bedrijfsprocessen en techniek zichtbaar wordt. Daarnaast geeft het een goed beeld van de processen die zorgen voor de continuïteit van de organisatie. Vervolgens is in overleg een applicatieonderzoek gestart. In dit onderzoek wordt getoetst of de (bedrijfs)applicaties wel geschikt voor zijn voor de Cloud. De Enterprise Architectuur en het applicatieonderzoek zijn naast de ambitie(s) van DESTIL gelegd om vervolgens in goed overleg te besluiten om de stap te nemen: DESTIL gaat voor een moderne werkplek. Doordat zij nu met een nieuwe omgeving werken vanuit de Cloud (Microsoft Azure) en daarnaast met de moderne applicaties van Microsoft 365, kunnen medewerkers vanaf elke gewenste locatie inloggen. Daarnaast kunnen zij bestanden met elkaar delen en tegelijkertijd in hetzelfde bestand werken. Dankzij Liquit in combinatie met Synigo Pulse hebben medewerkers een eigen centrale workspace vanuit waar zij (bedrijfs)applicaties kunnen opstarten. Welke applicaties iemand op zijn workspace heeft staan is geheel afhankelijk van zijn of haar rol binnen de organisatie. Harold: “medewerkers kunnen gewoon inloggen en direct aan hun werk beginnen. Ik noem het altijd: we halen de keuzestress weg bij de mensen en dat werkt ook echt.”

Dynamics 365 is alleen als cloudoplossing beschikbaar. Dankzij de moderne werkplek waar DESTIL nu mee werkt kan ook de Microsoft Dynamics 365 uitgerold worden en is het oude ERP-systeem bijna verleden tijd.

De migratie naar de Cloud heeft in een weekend bij DESTIL op locatie plaatsgevonden en deze is goed verlopen. Tijdens de migratie waren 3 KNNS-collega’s en 5 DESTIL-collega’s aanwezig zodat men snel kan schakelen. Omdat DESTIL zich geen down-time kan permitteren was het noodzakelijk dat de migratie in het weekend plaatsvond, wat natuurlijk geen enkel probleem is.

Harold: “op advies van jullie hebben we Gensys geïmplementeerd. Wij merken niks meer van de meldingen die binnenkomen onze omgeving. Deze worden nu voorspellend opgelost. Pas als het nodig is krijgen we preventief door van let hier op en let daar op en dat werkt nu goed.” Dankzij preventief en proactief beheer binnen Gensys wordt de continuïteit van DESTIL gewaarborgd.

Richting de toekomst is DESTIL bezig met IoT (Internet of Things). “Dus wat kunnen wij nog meer voor onze klanten betekenen. IoT is het automatisch aanvullen van de containers die we op de bouwplaats hebben staan tot bijvoorbeeld preventieve alerts op machines laten zetten. Dit bestaat allemaal al wel, maar het zou geweldig zijn als ook wij dit aan onze klanten kunnen leveren”. Aldus Harold. Wij denken daar in mee en helpen DESTIL graag deze wens te realiseren.

Vanuit KNNS kijken we terug op een succesvolle migratie en zijn we erg blij met DESTIL als partner. We blijven nauw betrokken bij deze organisatie en zullen ontwikkelingen op de voet volgen.

"We hebben met KNNS als partner de juiste keuze gemaakt. En met het team een erg leuke en feilloze migratie gehad naar Azure Cloud."

Harold Brants, Teamcoördinator ICT bij DESTIL.

Zo deden we dat.

Voor anderen.

Lees alle verhalen

Heb je een vraag? Bel of mail mij gewoon.

Neem contact op met Erik over de ideale werkplek.

Contact