‘De moderne werkplek is maatwerk’

Visser Contactlenzen levert al sinds 1977 speciale lenzen en optometrische diensten. Waar het begon met een zaak aan huis is dat in de loop der jaren uitgegroeid tot een landelijk opererende organisatie met bijna negentig medewerkers en actief op 30 locaties. Het aanmeten en maken van een passende lens is maatwerk; ieder oog is anders. Met dezelfde aandacht en precisie werken Visser en KNNS samen aan een moderne werkplek.

Jerry van de Logt, Manager IT, is er vanuit zijn functie mede verantwoordelijk voor dat het bedrijf de vruchten plukt van de digitale transformatie. Om dit te realiseren werkt Van de Logt veel samen met KNNS: “Het is een partnership waarbij we elkaar scherp houden met kritiek en opbouwende feedback. Zo wordt de werkplek proactief beheerd en steeds een beetje beter.”

Visser werkt rolgebaseerd

Het moderne werken voor Visser kenmerkt zich doordat het compact is, altijd beschikbaar en aangepast is op een ieder zijn unieke rol. “De moderne werkplek is maatwerk. Een specialist die dagelijks oogmetingen doet, heeft andere wensen en behoeftes dan de administrateur. Daarom vertaal ik de afdelingen en functies naar rollen en KNNS regelt dat het werkt.”

Medewerkers van Visser moeten altijd toegang hebben tot de applicaties, ongeacht de locatie. Zo kunnen zij zowel thuis als op één van de 30 locaties werken. Het fundament dat dit mogelijk maakt is Azure, de cloud van Microsoft. Op basis van rollen en rechten hebben medewerkers toegang tot de voor hen relevante applicaties. Dankzij Synigo Pulse is het verder gepersonaliseerd waardoor iedereen zijn eigen dashboard heeft.

Zonder IT is er geen werk

“IT is al lang geen ondersteunend middel meer; het is de basisbehoefte om je werk te doen. Als de specialisten hun werk foutloos kunnen doen, heeft IT het goed gedaan.” Het optometrische werk dat dagelijks wordt gedaan kenmerkt zich door precisie en hoge kwaliteit. Dat is terug te zien in de kwaliteit van de oogmetingen die de specialisten doen bij klanten en de eigen R&D-activiteiten van Visser.

Alle data die tijdens dergelijke tests en onderzoeken ontstaat, wil je kunnen delen en toekomstbestendig opslaan, of zoals Van de Logt het samenvat: “Je kunt zaken opschrijven, maar als de IT eruit ligt dan kan er niet worden gewerkt.”

Wil je meer weten?

Neem gerust contact op met Marcel.