Arvalis plot in kleur tegen lagere kosten

Arvalis is in Limburg en omstreken dé vraagbaak en adviespartner voor de agro-, feed- en foodsector. Zij adviseren ondernemers in deze sectoren op het gebied van bedrijfsadvies, locatieadvies, ontwerp & bouwadvies, makelaardij, juridisch advies, innovatie en subsidies. Hierbij kijken ze mee en begeleiden ze ondernemers. Denk hierbij aan wijzigingen in een bestemmingsplan, bedrijfsontwikkelingen en de verkoop van agrarisch vastgoed.

Grote (bouw)tekeningen zijn voor de werkzaamheden van Arvalis aan de orde van de dag. Deze worden geplot om ze onder andere inhoudelijk eenvoudiger te kunnen controleren. Zo ontstaat een beter beeld van het ontwerp en verstrekt het adviesbureau ze aan externe partijen zoals gemeenten, opdrachtgevers en aannemers. Tim Lommen, bouwkundig adviseur, is één van de velen die de plotter gebruikt. Tevens was hij medeverantwoordelijk voor de aanschaf ervan in 2014.

“De vorige machine was groot, nam veel ruimte in beslag en had met name overcapaciteit. Dat er iets anders moest komen was zeker. Na een gedegen inventarisatie en zoektocht naar wat de juiste oplossing moest zijn, kwamen KNNS en ik elkaar op het juiste moment tegen. Het advies en het functionele voordeel om tegen lagere kosten ook in kleur te kunnen plotten gaven de doorslag”, licht Lommen het ontstaan van de samenwerking toe.

De positiviteit die Arvalis bij de start van de samenwerking had, hebben ze nu nog steeds. “Bij storingen handelen ze snel en adequaat. De lijntjes zijn kort en er wordt normaal en doelgericht gecommuniceerd. Zo hebben we ook het directe nummer van onze vaste engineer.”

‘Een print kijkt fijner dan op een scherm’

De adviesorganisatie gebruikt de plotter met name voor het ontwikkelen van drukwerk en promotiemateriaal, zoals een banner voor opendagen. Lommen hierover: “Het is prettig om het in eigen beheer te ontwerpen en te drukken. Dat geeft snelheid en flexibiliteit, maar vooral gemak.”

Naast het drukwerk voor bijvoorbeeld presentaties wordt de machine natuurlijk ook ingezet bij operationele zaken. Denk hierbij aan het plotten van bouwtekeningen. Met name het verstrekken van bouwtekeningen aan de aannemers voor op de bouwplaats is nog aan de orde van de dag. Zo zien we op de bouw nog altijd de keet vol hangen met bouwtekeningen “Vaak zijn de tekeningen ruim anderhalve meter lang. Een print kijkt fijner dan een scherm. Je kunt het languit op tafel leggen en rustig de bouwtekening bestuderen.”

Wil je hier meer over weten?

Neem gerust contact op met Bram.