Paul Brand - 26 oktober 2018

‘Vandaag ga ik als eerste dat voorstel voor de klant uitwerken’, met die gedachte rijd je van huis naar je werk. Eenmaal aangekomen op de zaak start je jouw computer op. En dat is één: inloggen op je pc. Vervolgens ga je naar het CRM-systeem voor de relevante klantdata. De adressering op het voorstel moet natuurlijk wel kloppen. Eenmaal aangekomen bij het investeringsoverzicht, hiervoor moet je naar de webportaal van distributeurs voor de juiste prijzen. Even alles nalezen en het voorstel kan eruit via de mail. Als laatste zoek je de persoon op via LinkedIn om te connecten.

Best herkenbaar… Een alledaagse handeling en hierbij heb je al vijf keer moeten inloggen. Er zijn zoveel gebruikersnamen en wachtwoorden die we moeten onthouden dat we er haast in verzuipen. Overal hetzelfde is niet veilig en verschillende zijn eigenlijk niet te onthouden. Dat moet in deze gedigitaliseerde wereld toch anders kunnen? Gelukkig wel!

Gebruik een wachtwoordkluis

Verzamel al je inlogcombinaties en berg ze veilig op. In een kluis. Je hoeft dan enkel nog de toegangscombinatie van de kluis te onthouden in plaats van al die losse gebruikersnamen, wachtwoorden en mogelijk vraag-antwoordcombi’s voor het terughalen van je wachtwoord. Al die rompslomp is dan verleden tijd. Deze oplossing is een wachtwoordkluis.

Een bijkomend voordeel is dat een wachtwoordkluis, bijvoorbeeld KeyHub, de centrale login voor je systemen en applicaties regelt. Zo hoef je alleen de kluis te activeren en laat je die de inlog verzorgen bij de programma’s die je wilt gebruiken.

Voordelen van een wachtwoordkluis

  • Wachtwoorden kunnen langer, complexer en beter worden omdat je ze niet meer zelf hoeft te onthouden.
  • Dankzij een wachtwoordkluis kun je eenvoudiger én op een veiliger manier wachtwoorden delen.
  • Het onthouden van toegangscombinaties is verleden tijd. Op die ene na dan.
  • Je kunt de wachtwoordkluis inrichten op basis van de autorisatiematrix van de organisatie.
  • Door zakelijk een wachtwoordkluis aan te bieden voorkom je vermenging met privé-wachtwoordkluizen (bv. LastPass). Zo blijf je een mogelijk probleem van dat een medewerker wachtwoorden ‘meeneemt’ als hij uit dienst gaat.

Uiteindelijk ga je dankzij deze techniek gemak en eenvoud ervaren bij iedere handeling. Zoals het maken van dat voorstel voor de klant.

Gevaar van de superuser

Lees artikel
Whitepaper

Bepaal wie welke bestanden mag zien

Maak een autorisatiematrix

Download gratis