Paul Brand - 25 september 2018

Hoe functioneert en communiceert jouw organisatie in Utopia? Dat is de vraag die jij je mag stellen ten aanzien van de digitale transformatie. De reden is simpel. Er komen dagelijks nieuwe functionaliteiten bij voor technieken die de manier van werken eenvoudiger en makkelijker maken.

Naast die technieken en digitaliseringsslagen is er een véél grotere component waar je rekening mee moet houden. Menselijk handelen. En dan met name hoe mensen onderling en naar bedrijven toe communiceren. Had je bijvoorbeeld vroeger een klacht, dan schreef je een brief of je ging bellen. Tegenwoordig whatsapp je met een winkel net zo makkelijk als met je vrienden. Deze verschuiving wordt langzaamaan de norm. Als bedrijf moet je op de plek van je klant zijn.

Pas je manier van werken aan

Juist daar draait die digitale transformatie om. Dat je de moderne technieken zo eigen maakt dat je het optimale blijft leveren naar je klanten én daarnaast je eigen werk makkelijker maakt. Met nadruk: écht eigen maken. Geef er jouw draai aan. Hop alles naar de cloud van Azure en gezellig samenwerken aan een project in Teams is nog geen digitale transformatie. Dan blijf je het nieuwe gebruiken op de oude manier.

Maak het menselijk

Hoe kun je je nog meer op je klanten focussen? Hoe kun je jouw medewerkers nog makkelijker laten samenwerken en meer werkgeluk laten ervaren? Teken die processen en de bijbehorende wensen uit. De technologie is er. Dus na wat bloed, zweet en tranen is het er.

Ter illustratie: wat dacht je ervan om met je hele bedrijf een tijdje van onder de Spaanse zon te werken. En dan op zo’n manier dat je klant er niets van merkt. Ja, op die zonnige kiekjes op je social kanalen na. De business gaat gewoon door: de helpdesk beantwoordt nog steeds vragen van klanten, de verkopers sluiten nog steeds deals en de engineers verhelpen incidenten dankzij virtual reality (VR).

Ga dus eens bij jezelf en je organisatie na: hoe functioneert en communiceert deze in Utopia?

KNNS is ISO gecertificeerd

Lees artikel
Whitepaper

Digitale transformatie

En de keuzes die jij hierin moet maken

Download gratis